Alltså, vilken vinter vi har! Den är stabil igen, med en hel del snö och kyla här uppe i norra Värmland. Det enda som hittills har fattats är solen, den har inte visat sig så många gånger under januari… Men snart, förhoppningsvis. 

Februari brukar vara den av vintermånaderna som står för solen, det är då naturen sakta men säkert börjar komma till liv igen. Fågelkvitter på sina håll och människor som börjar röra på sig i takt med naturens uppvaknande. Fast några av oss här i Torsby sitter aldrig still, vi fortsätter att röra på oss. Så är bland annat Ole och jag väldigt aktiva med att hålla vår vinterled öppen. Nu har vi också fått en ny kraft som ställer upp varje gång det behövs, och det är vår nyblivna vän Annika som under hösten sa att hon aldrig skulle börja cykla vintertid. Ni ska förstå att hon började cykla mountainbike juni 2018, och nu har hon precis inhandlat andra fatbiken eftersom hon och hennes man gillar så mycket att cykla med oss.

Med den trenden fortsätter cyklingen häruppe i norra Värmland, och eftersom de tidigare mtbS Daycamp har varit så himla roliga satsar vi denna gång på en mtbS Daycamp för fatbike-åkare. Vi har precis lämnat bakom oss andra upplagan av Solsta Cykel Mattila Fatbike Marathon, och de som inte kunde komma då men ändå vill uppleva allt det vackra här uppe vill vi bjuda in till allra första upplagan av mtbS Fatbike Daycamp.

Lördag 23/2 har vi bestämt oss för att genomföra mtbS Fatbike Daycamp.

Om du är sugen på att vara med och samtidigt vill passa på att njuta av en helg, kan vi varmt rekommendera att boka boende hos Knuts Camping & Lägenheter samt THE LODGE – Torsby.

Så varför inte komma på fredag kväll och åka hem på söndag. För den som väljer den varianten ställer jag personligen mer än gärna upp på att visa vår preparerade vinterled för fatbike på söndag.

Ni förstår nog att det som ska cyklas på lördag är något annat som går utöver söndagens tur! 

Oavsett antal deltagare kommer vi att cykla, men det vore så klart roligt att veta i förväg om du vill vara med.

Så mejla gärna ditt deltagande till: info@mtbsweden.com. Då får du kompletterande information som gäller själva dagen.

Hoppas vi ses och att vi kan genomföra ytterligare en trevlig variant av mtbS Daycamp!

Text och foto: Harold Abbas

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!