När Demo 29 introducerades förra året kom en fråga flera gånger, ”Varför används en aluminiumram istället för kolfiber som många andra använder i den här kategorin?”

Den här versionen av Demo är utvecklingen som startade regeländringar hos UCI och gjorde omedelbar succé från Specialized Gravity Team. Genom att snabbt kunna göra justeringar för att optimera cykeln för race teamet är precis lika viktigt som att göra dem förbättringarna tillgängliga för slutkonsumenten.

 

När det kommer till downhill-racing på högsta nivån är ingen detalj för liten, det är aldrig för sent att testa något nytt. Och när UCI reglerna ändrades 2019 för att låta cyklar köra med olika storlekar på hjulen, var Specialized Gravity Team snabba att hoppa på den här möjligheten och testa olika kombinationer.

 

 

Demo har varit en av de mest prisade dowhillcyklarna i racinghistorian, med oräkneliga världscupsegrar, säsongstitlar, nationella mästerskap och världsmästerskap. Succén kommer från det nära samarbetet mellan våra ingenjörer på Specialized och de bästa atleterna i grenen.

 

 

Den nya versionen är inte annorlunda, våra ingenjörer och Ride Dynamics Team arbetade tillsammans med Loic Bruni, Finn Isles och Specialized Gravity Race Team för att utveckla den snabbaste och mångsidiga Demo någonsin!

 

Modeller

Foto & text: Specialized Nordic

För fler artiklar kring Specialized: fabrikantsida Specialized.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!