Enbart en vecka efter lanseringen av nya Spectral, är det dags för flera nyheter; en återkomst för Torque, en ny aluminiumversion av Sender samt G5 som är en serie av styren, styrstammar och grepp för gravitycykling, skapade av Canyon.

Canyon Torque

Livlig. Lekfull. Overklig. Testad av Canyons freeride-, enduro- och downhillag, nya Torque är en cykel som inte låter sig placeras i en fålla. Med 175 mm bakdämpning, nytt länkage och dämpning i tre steg som utvecklades för Sender CF så erbjuder cykeln en ny nivå av grepp och kommer till liv på alltifrån krävande stigar till cykelparkernas svåraste hopp. Kombinationen av 180 mm slaglängd fram tillsammans med samma bombsäkra kategori 5-rating som Sender för både aluminium- och kolfiberramen resulterar i en cykel som känns både säker i höga farter på marken men som också längtar efter flygturer. Superenduro, parkcykel, freeride, kalla den vad du vill, Torque är en do-it-all gravitycykel. Nu är den tillbaka och den är bättre än någonsin.

Canyon Sender AL

Utvecklad tillsammans med Fabien Barel och baserad på samma cykel som Troy Brosnan körde när han vann världscupen I Vallnord, Sender AL tar vinnande egenskaper och mixar dem med en robust aluminiumram. Den erbjuder supergrepp och inspirerande fart över alla typer av terräng du kan tänka dig. Varje cykel kommer utrustad med en fjäderdämpare som använder sig av en liknande trestegsdämpning som dess kolfiberkompanjon. Byggd för lång livslängd med ett brett spektrum av komponenter som du bör ha, Sender AL är folkets downhillcykel.

Canyon G5

Gravitykomponenter testade och klassade i Canyons högsta kategori: 5. Utvecklade efter företagets strävan av kvalitetskontroll, testvinnande design och nära samarbete med deras Factory Racing team, denna nya modellserie av bombsäkra styren och styrstammar sätter en ny standard för mountainbikekomponenter. De nya komponenterna kommer sitta på flera 2018 års Torque-, Sender- och Stitched-modeller och finns även att köpa från Canyons webbshop.

Alla nya Torque CF, Torque AL och Sender AL modeller finns nu att beställa.

Information

Gå till Canyon Text och foto: Canyon Bicycles GmbH

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!