Cykeltillverkaren Trek bestämde sig redan för några år sedan att inte längre delta aktivt på Eurobike, världens största cykelmässa, i Friedrichshafen. Pengarna man sparar på det lägger man nu på Trek World, en storslagen ‘modevisning’ som nu organiseras över hela världen, mycket närmare Trek-återförsäljare och konsumenter.

Alla nyheter för 2015 på ett ställe

Det är smart av Trek att själva ta sig till återförsäljare och konsumenter i stället för att dessa ska behöva åka många tiotals mil till en mässa i södra Tyskland. Trek World arrangerades i Sverige i slutet av september, och där kunde både återförsäljare och konsumenter ta en titt på hela Treks och Bontragers program för 2015.

Trek

Trek har precis som övriga stora tillverkare undvikit spektakulära föränd- ringar i sitt mountainbikesortiment, men den amerikanska cykeltillverkaren tillför ändå stegvis nyheter till de befintliga modellerna. I år var det bak- dämpningen på Fuel EX, Remedy och Lush. Fox och Trek har i samarbete med fjädringsspecialisten Penske, känd från Formel 1 och Nascar, utvecklat en ny RE:aktiv-dämpare. Dämparen har regressiv dämpning, vilket ger smidig men styv fjädring. Den är effektiv och bekväm vid låg hastighet, men tillräckligt smidig för att fånga upp även de kraftigaste stötarna. Farley 8 fatbike har utrustats med en Rock Shox Bluto RL-framgaffel och lättare hjul, och är nu toppmodellen med Sram 1×11-drivlina. En annan nyhet för 2015 är Boost 148, en ny 29-tummare med bredare fläns som ger betydligt bättre styvhet, och som dessutom tillåter bredare däck och montering av en större klinga. Nu är 29-tumshjulen på Treks mountainbike lika styva som 27,5-tumshjulen…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!