testad – Olympia F1-X Race XX1E

Här har vi ett märke från Italien som är så race-inspirerat att de till och med har ”F1” i namnet. Den som följer Formula 1 förstår nog vad det är jag menar. Det är alltså högsta klassen inom bilmotorsport, där man uppnår de högsta farterna med hjälp av den senaste teknologin. Och det verkar som att Olympia vill framhäva just det genom att använda de bokstäverna.

En kille som brinner för sporten

Olympia har funnits på svenska marknaden sedan 2017 och distribueras genom den alltid glada Gino Gugliotta på Paesano Bikes. En kille som brinner för sporten och särskilt för de italienska produkterna. För Gino räcker det nämligen inte med enbart Olympia, han sköter också bland annat distributionen av Miche-hjul. Utöver dessa italienska produkter satsar han även på Yepcomponents. Att jag nämner dessa produkter redan nu beror på att cykeln inte längre är standard. Gino har bytt ut ett antal saker på cykeln, eftersom han anser att de helt enkelt är bättre än standardutrustningen.

Ändringarna

  • Rockshox Reverb Stealth 1X Remote B1 utbytt mot Yepcomponents Uptimizer 125 mm, SEK 4300 (den väger mindre och fungerar även vid låga temperaturer).
  • Vittoria Reaxcion SL Alu Boost (innermått 23 mm) utbytt mot Miche 988 HS Alu, SEK 9900 (innermått 27 mm).
  • Vittoria Barzo 29×2,25 utbytt mot Veetire Crown Gem Skinwall 29×2,25 bak och Veetire Rail Escape Skinwall 29×2,25 fram.

Att det är en cykel som är race-inspirerad märks också på den valda standardutrustningen. För hela dämpningen står Fox, framgaffeln är en Fox Float 32 29″ Factory SC 100mm TAP 15mm och bakdämparen en Fox Float Dps Remote, och så klart har dessa den härliga Kashima-stilen. För drivlinan står SRAM med top of the line Eagle-gruppen. Shimano står för fartsänkningen med toppserien XTR.

 

Bakdämpning

Olympia använder sig av fyra länksystem som ger en oerhört stabil bakdel. Själva dämparen är halvintegrerad i ramen, vilket gör att dämparen är bra skyddad mot smuts. Genom fjärrkontrollen kan man justera dämparen från styret, från helt stum till helt öppen och med trail-läge som mellanting.

Rena linjer

Alla höljen går genom ramen, vilket ger cykeln en clean look. Utöver det är det så klart väldigt enkelt att rengöra cykeln och skulle någon vajer behöva bytas ut, då är det bara att föra igenom den eftersom ytterhöljena ligger helt och hållet genom ramen. Det jag inte kan ge svar på är hur Olympia har lyckats med att inte ha något skrammel från höljena i ramen. Det är knäpptyst.

Prissättning

När är en produkt dyr? Precis som med allt i livet är detta väldigt relativt. Har man inte en enda krona, då är allt dyrt. Men om man sätter allt i förhållande till produkten, och i jämförelse med någon motsvarande produkt, då blir det kanske inte så dyrt ändå. Visserligen kan ca. SEK 77500 för standardutförandet av cykeln kännas saftigt, men om man tar till exempel en motsvarande cykel av märket X (här pratar jag om de mer välkända cykelmärkena) med samma kvalitetsnivå och samma komponentsnivå, då får man räkna med ytterligare några tusenlappar. Och att ett märke inte är så känt betyder inte att det är dålig kvalitet man får.

Hur är den i praktiken?

Vi får inte glömma att vi pratar om en XC-orienterad mountainbike, som alltså är formgiven för XC-cykling. Med det sagt kommer nu min förvåning. På XC-cyklar brukar man välja en djup sittställning, för att få så mycket tryck som möjligt på framdelen. Detta uppnås genom att ha en negativ lutning på styrstammen. Så var även fallet för denna cykel när den kom in till oss för test. Enda ändringen jag har gjort är att flytta distanserna under själva styrstammen för att få lite mer komfort, och för att jag föredrar en lite lättare framdel när det gäller teknisk körning. Sagt och gjort drog jag ut på första turen. Det skulle bli ett härligt lugnt distanspass, men förvandlades till något som jag inte hade räknat med. Ett lugnt pass kan ju vara antingen låg hastighet eller låg puls i min värld. Nu blev det så att hastigheten lades betydligt högre och pulsen väldigt lågt. Men överlag var det fortfarande ett lugnt pass, fast med hög fart. Första känslan blev att här har vi en snabb maraton-cykel för test. Lätt att få upp farten och rullmotståndet är väldigt lågt, alltså de rätta ingredienserna för att köra långa distanser. På skiftande underlag svarar dämpningen otroligt fint. I klättringarna följer bakhjulet underlaget utan något problem. När det gäller terrängkörning, där jag trivs bäst, borde en sådan cykel i teorin inte vara bra. De stigar vi brukar köra är i en annan klass och då borde man helst ha en trailcykel eller värre. Det blev alltså verkligen en aha-upplevelse. Visserligen lade jag mig i en ganska teknisk och krävande utförsåkning, men det berodde på mig själv och ingenting annat. Cykeln känner sig hemma på krävande stigkörning, även här är det lätt att få upp farten och ta sig an alla hinder man möter. En väldigt följsam ram som ger förutsägbar körning.

Slutsats

På det stora hela är det en mycket välbalanserad cykel. Att kunna skifta mellan de flesta underlag med cykeln är inte något som helst problem. Cykeln gör att man trivs med att cykla på krävande underlag och när det väl är dags att trampa ur på grusvägar är det busenkelt att få upp farten och köra ifrån de flesta. Man kan undra ifall det är cykeln eller cyklisten som står för det?

Plus

  • Bra balans tack vare de bredare hjulen.
  • Otroligt mångsidig XC-cykel.
  • Följsamt dämpningssystem.
  • Väldigt smidig dropperpost.

Minus

  • Möjligen priset, men som sagt: det är relativt.

Specifikationer

Ram
Material/ramstorlek Aluminium- S, M, L, XL
Dämpning
Framgaffel Fox Float 32 29″ Factory SC 100mm TAP 15mm
Bakdämpare Fox Float Dps Remote
Växlar och bromsar
Växlar SRAM XX1E 12
Växelreglage SRAM XX1E 12 trigger
Vevparti Sram XX1E 34t
Bromsar Shimano XTR BR M9000
Hjul
Nav/hjul Miche Hjul 988HS alu (icke standard
Däck Veetire Crown Gem Skinwall 29×2,25 bak och Veetire Rail Escape Skinwall 29×2,25 fram (icke standard)
Komponenter
Styre Ritchey WCS svart 2X 9D 720mm BB svart
Styrstam Ritchey WCS C-220 73D BB svart
Sadel Sella Italia SLR MG
Sadelstolpe Yepcomponents Uptimizer 125mm
Utväxling
34
50 (157) 42 (187) 36 (219) 32 (246) 28 (281) 24 (328) 21 (375) 18 (437) 16 (492) 14 (562) 12 (656) 10 (787)
(…) = sträcka per varv i cm
Geometri
Styrstamsvinkel 70,5°
Sadelrörets vinkel 74,0°
Övre ramrör 56,0 cm
Övre ramrör (vågrätt) 59,6 cm
Sadelrör 44,5 cm
Gaffelrör 9,5 cm
Kedjestag 43,7 cm
Vevpartiets höjd 31,0 cm
Styrhöjd 96,0 cm
Hjulbas 112,4 cm

Info

Hjulsetets vikt 3,92 kg
Totalvikt 10,99 kf
Pris ca. SEK 77 500
Hemsida http://www.olympiacicli.it

Text: Harold Abbas
Foto: Jörgen Söderholm & Harold Abbas

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!