Stiliga och vassprisade Cube

Planet lämnar Gardermoen bakom sig en tidig morgon i augusti, den friska skandinaviska morgonluften ersätts några timmar senare av kvav och varm eftermiddagsluft i Waldershof i östra Tyskland.

Waldershof har varit och är fortfarande scenen för tyska Cube, och det känns som att de ligger långt bort från allt annat. Fabrikanterna brukar välja mer logiskt placerade platser. Cube väljer däremot en plats som är lite längre bort från allt, men som gör att de kan hålla bland annat fastighetskostnaderna så låga som möjligt. Det är en av Cubes starka sidor att kunna hålla nere kostnader så mycket det går på alla fronter men samtidigt erbjuda högkvalitativa cyklar byggda i Europa till lägsta möjliga pris.

Cube är också en av få fabrikanter som fortsätter växa i en tid där fler och fler märker av en krympning. Cube expanderar inte enbart med fler cyklar och olika modeller, de håller också på att bygga en helt ny lagerlokal på 25000 m², som ska vara färdig i september. Det gör att de tillsammans med nuvarande fabrik på 42000 m² kan bygga 2000 cyklar om dagen.

 

 

Det är imponerande att se hur ”lilla” Cube har växt sedan de byggde första cykeln långt bak i faderns möbelverkstad på enbart 50 m². Detta var för bara 25 år sedan (1993), och nu säljs Cube i mer än 60 länder! Den gamla möbelfabriken har förvandlats till Cubes huvudkontor allteftersom åren har gått, spåren efter det gamla ser man enbart i möbler som finns lite överallt. Även dessa är snygga och stilrena.

Det stilrena fortsätter i hela byggnaden, en vacker kombination av naturliga material och det gamla som härstammar från fabrikens högtider. I stora visningslokalen lugnas man ner av fågelkvitter som spelas i bakgrunden och gör att butiksägarna lägger in större order (tror jag) på produkter eftersom man inte känner någon form av stress. Smart att ha en sådan stämning. Visningslokalen är i princip till för att visa upp nya cyklar för butiksägare inför varje ny cykelsäsong.

Egentligen fortsätter den avslappnade stilen i hela Cubes upplägg, det är entusiaster i alla led som jobbar med de olika produkterna. Genomsnittsåldern på personalen ligger på enbart 28 år! Jag är inte förvånad över att det finns en sådan härligt glad och ungdomlig stämning när jag pratar med olika personer inom företaget, ni vet som när man träffar någon som är i början av tjugoårsåldern och det inte finns något problem i världen, allt är bara positivt. Det är just den känslan man får när man umgås med dem i några dagar.

Att det finns en uteterrass i anslutning till deras restaurang gör inte det hela sämre. Efter arbetsdagen är det där de flesta träffas för att ta en härlig Bayerisches öl innan man rullar hem, och här menar jag bokstavligen på sin cykel!

 

 

Jag har alltså fått en inbjudan av Cube att få uppleva företaget bakom kulisserna och jag har fått mina personliga visningar. Det kändes verkligen lyxigt. För att förstå en produkt bättre är det mycket värt att få andas och uppleva det som gör den till vad den är – och i det här fallet: det som gör Cube till den där fabrikanten som kan leverera cyklar och accessoarer till de vassa priser vi vet att de har!

 

In house testlab

Några trappor ner, långt bortom vad ögat kan nå, finns källaren. Här händer hemliga grejer bakom stängda dörrar! Jag får ta bilder, men inte bara sådär, varje bild kontrolleras och det var en hel del bilder som jag fick radera. Varför, undrar man kanske? Jo, det är prototyper som testas för hållbarhet m.m. Varje test ska genomföras enligt ISO402 och de ska klara av 100% av testet. Det här kanske inte säger så mycket, men det är ett standardtest som varje fabrikant måste genomföra på sina cyklar. Det är minimumkravet som gäller för cyklar. Klarar en cykel inte testet, då får en fabrikant helt enkelt inte sälja den. Med det sagt har Cube genomfört ett test på en av sina nya cyklar som klarade mycket mera än de föreskrivna 100%.

De gick längre genom en högre belastning och det har lett till att de nu har en cykel som lystrar till namnet Cube Reaction Hybrid HD (Heavy Duty) 500 29. Totalvikten för cyklist inklusive packning kan på den uppgå till hela 150 kilo, och vi vet att de flesta cyklar klarar av max 125 kilo, så lite unikt är detta.

Jag stod och dreglade över de coola maskinerna och drömde mig bort en stund till stigarna på den tidigare i år testade Cube Stereo 150 … tänk att åka på ett så pass tufft underlag på en säker cykel. Sedan vaknade jag igen, vi skulle genom nästa dörr och där står en kille helt nerdammad bakom ett glasfönster och slipar som bara den på en ram. Jag får inget svar på vilken cykel det gäller, men det berättas i all vänlighet att i detta rum skrivs alla nya ramar ut i 3D.

På det sättet kan man se hur den på dator ritade ramen ser ut i verkligheten och ifall den verkligen fungerar. Ja, det är inte bara att bygga en cykel. Med det i åtanke är det ännu mera imponerande att Cube kan hålla sina priser på en mycket attraktiv nivå, för jag lovar: här tas det inga genvägar. Tyskarna brukar ju vara kända för sin höga arbetsmoral!

Formgivning av accessoarer

Vi lämnar källaren, går några trappor upp och hamnar där man formger alla kläder, skor, lås, sadlar, styren, ja, hur mycket som helst. På denna avdelning finns även ett mindre rum med en hel hög styren, sadlar, handtag och något jag känner igen: bikefitting. I just detta rum görs det olika tester med olika personer för att hitta den mest optimala sitsen för så många personer som möjligt på de olika Cube-cyklarna. Det har bland annat lett till att man numera även hos Cube kan få en sadel (Natural fit) som passar ens bakdel.

Det som är nytt för i år

Bland det som kommer från ovanstående avdelning finns en komplett line-up med skor. Ifjol presenterades enbart en modell inom de olika cykelsegmenten. Eftersom den enbart fanns i svart ville Cube visa att man kan göra skor och att dessa inte behöver komma i färg för att säljas. De skulle så att säga sälja sig själva genom formgivningen och användningsområdet. Ifjol var det alltså upp till bevis att även en ”tråkig” färg säljs.

Det gör att vi inför 2019 ser lite mer färg, men fortfarande ett begränsat antal inom varje segment. De skor som är helt nya för 2019 lystrar till namnet GTY Maze och är en gravity-sko. Det unika sitter i att sulan har en särskild del som kallas för ”flatpedal-zone”, på både fram- och baksidan av sulan finns något som kallas för ”grip-zone”. Även sulan har utvecklats av Cube i Waldershof.

Då förstår man nog att det inte är lätt att välja någon cykel. Men mitt val föll på två modeller som jag trodde kunde vara intressanta att köra på. Det blev den nya AMS och Stereo Hybrid 120. Det blev tyvärr en kort runda, då vi efter ca tio kilometer i skogen och efter de obligatoriska bildtagningarna fick första punkteringen på AMS:en. Efter ett välplanerat hopp från Peter lät det inte så bra i landningen, vi förstod direkt att det var kört.

Han brukar alltid ha med sig slang eller botar, men denna gång var han helt utan. Som tur var hade jag någon bot kvar och vi lagade däcket för att rulla vidare, sedan kom andra punkan på hans cykel. Vi hann dock med fotograferingen av hybriden. Sedan efter andra lagningen skulle vi vidare och då blev det en tredje punka. Man skulle kunna tro att skogen var helt full av vassa saker, men jag tror att det helt enkelt blev fler punkteringar efter det där hoppet. Det blev som det blev, vi rullade tillbaka och jag hann aldrig köra på värsting-XC-hojen AMS.

Men den är beställd för test under hösten, vi får hoppas att den hinner hit. Gällande hybriden: Jo, under den korta tid jag fick rulla på den var egentligen följande som jag la märke till: att den kändes mycket lugnare och bekvämare i körningen jämfört med den tidigare modellen (testades av oss 2017). Motorn var den största förbättringen, numera har den E-MTB-läge genom Bosch-motorn. Mycket bättre, och gör att den där kicken äntligen är som bortblåst. Det känns mer som en vanlig cykel och utan hjälp var det hur lätt som helst att få upp farten till ca 36 km/h, då det tog slut i mina ben.

Vilka är Cube?

De flesta kommer aldrig att kunna uppleva det jag har fått se bakom stängda dörrar, men jag kan berätta att var och en som jobbar inom företaget brinner för det den gör. Ett team av arbetare som känns lika bra sammansvetsat som cyklarna. Grundaren är en lika stor sköning som de andra, på hans bilparkering står ingen bil – nej, där ligger hans arbetshoj (inte låst). Han är bland personalen, tar en öl, snackar cykel och är bara en allmänt bra boss verkar det som. Alla har kul tillsammans och alla har samma mål: att få ut Cube på jorden.

Text och foto: Harold Abbas

(reproduktion artikel från 2018)

För fler artiklar kring Cube: fabrikantsida Cube.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!