testad – Pivot Switchblade Carbon Pro

Även om Switchblade inte är ny så är den det för den svenska marknaden. Sedan i år har Cykloteket tagit in Pivot och nu finns detta märke att köpa i deras butiker. För att vara ett relativt ungt märke (Pivot Cycles lanserades år 2007) har de en hel del kunskap som gör att de kan konkurrera med övriga cykelmärken på marknaden. Utöver all kunskap finns det fina samarbetspartners, bland annat Dave Weagle som står för dw-länken som finns på denna Switchblade.

Ni som kör fatbike fattar nog direkt

Pivot Switchblade är en mountainbike som hör hemma inom enduro/trail-segmentet. Det som kännetecknar cykeln är att den ska vara snabb och lekfull under alla körningar. Vare sig det är upp- eller nerför eller snabba stigar ska den alltid svara på alla kommandon och ge tydliga svar tillbaka till föraren.

Hjulstorlek

Som standard har Switchblade ett par SUNringlé Duroc Boost 29-tumshjul med ett par däck från Maxxis, Minion DHR II i 29×2,4” där framme och Minion DHF i 29×2,5” där bak. Pivot har formgett Switchblade för att kunna härbärgera både 29” och 27”+. Det är fint att veta att möjligheten finns, men jag upplever att plus-storleken inte är en nödvändighet. Cykeln är så rapp och så lättstyrd över alla hinder att den extra bredden på däcken bara kommer att ge en mer trögcyklad cykel.

 

dw-link®

Dave Weagle är hjärnan bakom dw-länken på Switchbladen. Systemet i sig ger en baktriangel som jobbar på ett effektivt sätt, särskilt i kombination med Fox Float DPS-bakdämparen med sina tre inställningar: Open, Medium och Firm. Även om möjligheten finns att låsa hela bakdämparen är det egentligen inte direkt nödvändigt eftersom konstruktionen på dw-länken ger en oerhört stabil och effektiv bakdel. Vid vanlig trampning märks det att dämpningen håller sig stabil och att man inte tappar energi på en dämpare som gungar så att säga. Formgivningen av baktriangeln och länken har inspirerats av downhill-cyklar och detta leder faktiskt till att Switchbladen inte bara är snabb på ”vanlig” stigkörning, också när det gäller utförsåkningar är cykeln så pass balanserad att man kan hålla otroligt höga hastigheter. Så klart beror detta inte enbart på hur bakdelen är formgiven utan är en kombination av flera faktorer, som bland annat vinkeln på styrröret i kombination med Fox 36-framgaffeln som levererar hela 150 mm i slaglängd.

1x eller 2x

Switchblade är förberedd för att kunna ta emot 2x-växelsystem. På ett enkelt och smidigt sätt kan man montera en framväxel. Hela cykeln kan även på ett enkelt sätt ta emot Shimanos Di2-växelsystem. Den som gillar 1x-växelsystemen kan vara glad: Switchblade Race X01 29 kommer som standard med SRAM:s Eagle 12s X01-grupp (vilket man kan ana på beskrivningen i namnet).

Hur är den i praktiken?

Switchbladen är en av få cyklar som så fort man sätter sig på den ger upplevelsen av att man har haft den i många år. Väldigt lätt att förutspå, och det allra första jag lade märke till var att framdelen är väldigt trög. Och med detta menar jag inte alls att det är negativt, långt ifrån faktiskt. Styrningen påminner lite om en fatbike. Ni som kör fatbike fattar nog direkt vilken känsla jag är ute efter. Det är vinkeln som gör att framdelen blir väldigt lätt att kontrollera, bästa exemplet jag kan ge är när man vill stå still med cykeln utan att fötterna rör marken. Det är bara att svänga styret till höger eller vänster och i princip behövs det inte mer. Det är så lätt att hålla kontroll över framdelen. Och detta upplevs även i terrängen och särskilt i tuffa utförsåkningar, den är så stabil och ger en så mycket information att det blir till en barnlek att blåsa nerför stigarna. Om man då tar hänsyn till Dave Weagles länksystem i bakdelen, då förstår ni att det är full kontroll. Men självklart är det inte enbart dämpningen som gör att man kan köra som man gör, Maxxis-däcken står för en stor del av kontrollen. Mönstret i däcken biter sig fast i underlaget, om det nu är rullgrus, sand, stenhällar eller lera. Allt detta resulterar i en cykel som kan och ska köras! Tack vare det korta kedjestaget med 42,8 cm får man en livlig bakdel. Den är lätt att ratta genom kurvorna, även om hastigheten blir lägre.

Ska de mer kända cykelmärkena alltså bli oroliga? Absolut! Pivot levererar en grym, snabb och lekfull cykel med denna Switchblade. Det som utmärkte sig mest under testperioden för min del var konstruktionen av baktriangeln och dess dämpning. Jag hoppas att vi kan få behålla cykeln några veckor till innan den ska lämnas tillbaka.

Plus

  • dw-link®.
  • Kort baktriangel.
  • Otroligt mycket kontroll i utförsåkningar.
  • Dropperpost
  • Mångsidig cykel.

Minus

  • Att inte ha haft möjligheten att testa cykeln med 27,5+.

Specifikationer

Ram
Material/ramstorlek Karbon- XS, S, M, L, XL
Dämpning
Framgaffel Fox 36 Factory FIT4
Bakdämpare Fox Factory Float DPS EVOL
Växlar och bromsar
Växlar SRAM X01 Eagle 12s
Växelreglage Sram X01 Eagle Trigger 12s
Vevparti SRAM Eagle X01 Eagle 32t
Bromsar Shimano XT 8000
Hjul
Nav/hjul DT Swiss M1700 Boost 29″
Däck Maxxis Minion DHRII 29×2.4″ TR/3C/EXO (bak)/ Maxxis Minion DHF 29×2.5″ TR/3C/EXO (fram)
Komponenter
Styre Phoenix Team Carbon 35mm – 760mm
Styrstam Phoenix Team Enduro 35mm
Sadel Pivot WTB Vigo Team
Sadelstolpe Fox Transfer
Utväxling
32
50 (151) 42 (180) 36 (210) 32 (237) 28 (270) 24 (315) 21 (360) 18 (420) 16 (473) 14 (541) 12 (631) 10 (757)
(…) = sträcka per varv i cm
Geometri
Styrstamsvinkel 67,25°
Sadelrörets vinkel 74,25°
Övre ramrör 57,00 cm
Övre ramrör (vågrätt) 61,47 cm
Sadelrör 42,55 cm
Gaffelrör 10,16 cm
Kedjestag 42,80 cm
Vevpartiets höjd 34,00 cm
Styrhöjd 105,00 cm
Hjulbas 116,74 cm

Info

Hjulsetets vikt 5,48 kg
Totalvikt 14,4 kg
Pris SEK 71 990
Hemsida www.cykloteket.se

Text: Harold Abbas
Foto: Eva Dahlström & Harold Abbas

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!