Utformad för den aktiva cyklisten och/eller tävlingsåkaren. Rapp, lätt, kvick verkar vara några ord som Ridley hade i åtanke när de formgav cykeln.

Belgiska Ridley har en del erfarenhet inom landsvägscykling och där har de bevisat att de vet vad de håller på med. Den kunskapen har de tagit med sig till utvecklingen av sina mountainbikes, så också denna Ignite SLX.

Första gången vi hade Ridley Ignite på redaktionen, var för några år sedan i en aluminium-variant. Men redan då var vi begeistrade över hur snabb och lätt den var. Något år därefter fick vi prova på Ignite CSL i karbon, om jag minns rätt, och den var ännu snabbare tack vara att den till och med var lättare än syskonet i aluminium.

Det jag vill komma fram till med ovanstående är svaret på frågan, hur Ridley har lyckats med det senaste tillskottet Ignite SLX?

I praktiken

Imponerande är det faktiskt, när man tycker att man redan har rullat på en cykel som är bra och snabb, att Ridley lyckats förbättra en plattform ännu mer. Det är något man bara kan ha respekt för!

Var cyklarna tidigare rappa och lätta, har Ridley nu lyckats med att förvandla allt detta till ett paket som har en oerhört styv ram dessutom, fast utan att tappa komfortdelen. Trampet förvandlas direkt till fart framåt och cykeln svarar omedelbart på alla styrkommandon. Men frågan är möjligen hur det kommer sig att den har blivit så mycket styvare…

 

Bantning

Först och främst är denna Ridley Ignite 100% ny och har blivit 160 gram lättare än tidigare modeller. Man kan tycka att det är oväsentliga siffror, men inte om man tänker på att cykeln i första hand har tagits fram för tävlingsåkare, då ska allt vara så lätt som möjligt. Inget nytt på den fronten! Men det är kanske inte direkt något för cyklisten i gemen, kan man tycka. Oftast har vi (i alla fall jag) några gram att plocka från kroppen istället. Men faktum är att det är Ridleys lättaste ram någonsin och det är i sig en bedrift.

Baktriangeln

Kombinationen av 148mm Boost med höga flänsar i hjulen samt ett relativt kort kedjestag (430 mm) leder till att bakdelen på cykeln är en av de styvare varianterna. Det märks väldigt bra i cyklingen också, att få upp farten är absolut inget problem. Att jobba sig genom tajta, snäva och snabba kurvor är rena barnleken med cykeln. Ibland glömde jag faktiskt att jag gjorde saker med den, som jag brukar göra med heldämpade cyklar.

Komfort

Att Ridley har valt att montera en sadelstolpe med en diameter på 27.2mm leder till en högre komfort i den relativt styva bakdelen. Från cykelns center och bakåt har den därmed en väl balanserad utformning.

Hantering

Fortsätter vi framåt på cykeln och dess ”cockpit”, så kan det konstateras att den har en flack styrvinkel kombinerad med utökad offset på gaffeln, vilket klart leder till att cykeln är lätt hanterbar och sätter kurva efter kurva. Även om testcykeln var en storlek för stor för mig, så upplevdes det aldrig att cykeln blev okontrollerbar.

Ridley Ignite SLX i film:

Slutsats

Ärligt talat har det varit ett bra tag sen sist vi hade en hardtail-tävlings crosscountry-mountainbike på redaktionen. Och därför kan vi återigen konstatera att utvecklingen går framåt. Att bygga en hardtail-cykel med bibehållen komfort är en bedrift i sig och att dessutom få till en lekfull karaktär på den är inte heller något negativt. Cykeln kommer att kunna tilltala mängden, man behöver inte ha avancerad kunskap för att köra snabba rundor.

Svaret på frågan hur Ridley har lyckats är – ni förstår nog – att om man ute efter att jaga sekunder på olika lopp och vill blanda sig med de snabba cyklisterna, då är denna Ignite värd att ta en titt på. Ridley vet vad som krävs för att bygga snabba och kontrollerbara cyklar.

Alltså, tummen upp för mina före detta grannar! (för den som inte vet, så har jag mitt ursprung i Nederländerna)

Ridley Ignite SLX i detalj:

Fotnot

Enligt Ridley uppstår reporna (som syns i filmen) i överröret genom felaktig montering av styrlagret och är ett undantag.

Text, foto & film: Harold Abbas

För fler artiklar kring Ridley, följ länken till fabrikantsida Ridley Bikes

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!