Vet inte ifall denna dropperpost fortfarande behöver ha en introduktion, men här kommer den…

Rockshox Reverb AXS är en höj- och sänkbar sadelstolpe som dessutom är trådlös! Ja, det var introduktionen, så nu när den delen har avklarats går jag vidare på vad det nu egentligen är som gör denna så speciell.

I jämförelse med andra dropperposts, så är Reverb AXS alltså trådlös. Inga vajrar eller annat krångel som behövs för att få den installerad på ens cykel. Smidighet i topp skulle jag vilja säga redan nu.

 

AXS

Namnet Reverb känner vi sedan tidigare, det var inte alltid den dropperpost som fungerade i alla lägen. Har hört och läst en del om denna ökända dropper, men har Rockshox lyckats bättre nu med den nya Reverben som delar AXS-lösningarna med växelsystemet?

Tiden får utvisa hur den håller sig, men AXS-teknologi i kombination med mjukvara i form av en app gör att man kan hålla koll på bland annat batteriets kapacitet och så mycket mer som delar AXS-plattformen. Integrationen med de övriga AXS-produkterna ska dessutom vara väldigt smidig.

 

Batteri

Så fort vi har att göra med saker som behöver laddas, så tror jag nog att flera av oss blir oroliga om batteriet kommer att hålla, och ifall det tar tvärslut och att man i sämsta fall har sadelstolpen i lägsta läget.

Jo, det kan ju hända, men det finns lösningar. Först och främst skall batteriet hålla i minst 40 timmar enligt SRAM, men det beror så klart på hur mycket det används. Under testperioden har vi behövt ladda det i genomsnitt mellan 32 och 45 timmar. Så helt ok för vår del. Men om batteriet dör under cyklingen, ja då får man stolpen varken upp eller ner. Man får hoppas att man har rätt läge just när det händer.

Har man tur, så har man tillgång till ett extra batteri vilket kan vara i form av en SRAM AXS-drivlina på cykeln, i sådana fall kan man låna batteriet på bakväxeln för att få sadelstolpen i rätt läge igen och sedan bara cykla vidare. Men i allra bästa fall så har man ett reservbatteri med sig. Laddningstiden för batteriet ligger under en timme till fulladdat.  

 

Priset

Här kan vi vara överens om att det är rätt så saftigt med 8769 kronor. Frågan är ifall det är värt att lägga ner pengarna, om man tänker på att det finns sådana som kostar en tiondedel av detta.

Funkar det inte med en sådan kan man undra? Antagligen, om man inte är krävande, eller om man helt enkelt inte vill punga ut med så många kronor. Men i slutänden man får det man betalar för…

 

Hur är den då?

För några år sedan så testade jag den batteridrivna Magura Vyron Elect-dropperposten som i dagsläget har ett pris på cirka 4000 kronor, just då, när det inte fanns något likvärdigt, så var den riktigt bra. Nu några år senare, så kan vi konstatera att den är bra, men den har en väldigt irriterande fördröjning på grund att luftventilen behöver öppnas och stängas.

Visst – har man ingenting att jämföra så är det en dropper som fungerar, men den är långt ifrån den nivå vi ser i SRAMs senaste tillskott, Reverb AXS. INGA fördröjningar överhuvudtaget, det är som en dropper som sköts genom en vajer, fast med den fördelen att Reverben är trådlös och därför väldigt enkel att flytta mellan olika cyklar. Om man har fler än en cykel, så är det absolut värt att satsa på enbart en.

 

Vilka mått

Den finns tillgänglig med följande mått:

  • Diameter 30.9 mm, 31.6 mm och 34.9mm
  • Längd 340 mm, 390 mm, 440 mm och 480 mm
  • Travel 100 mm (340 mm), 125 mm (390 mm), 150 mm (440 mm) och 170 mm (480 mm)

Slutligen

Går du i tankarna att investera i en dropperpost, eller vill du få en clean look på styret genom att få allt trådlöst, så är det värt att ta en titt på denna. Min 70-årige far som numera har droppern på sin Cannondale Scalpel är överlycklig. Han är kräsen, som jag, och vill att saker och ting ska funka i alla lägen, men säger han: – jag har än aldrig haft en så här bra dropper och då tyckte jag redan mycket om Fox’ droppern med sin Kashima-coating.

Jag tycker att det säger en del! Visst du behöver inte lita på vårt utlåtande, men låt det vara lite information för dig inför ditt nästa köp. Lycka till!

Pris: 8769 kr

 

Text & foto: mtbS magazine

För fler artiklar kring Five Ten: fabrikantsida SRAM.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!