Vi kör en Rörbäcksnäs-repris från 2014

Vi kör längs RV 62 som följer Klarälven i nordlig riktning. Solen lyser klart från en kobolt blå himmel och temperaturen kryper redan uppemot 20 grader. De dryga 2 timmarna i bilen försvinner ganska snabbt då förväntningarna är höga och naturen runt omkring oss är storslagen. Klarälvdalen med älven som en central orm som slingrar sig genom samhällen och skogar kan man aldrig se sig mätt på. 7 grabbar i varierande åldrar på väg mot Rörbäcksnäs omtalade mtb-leder. Omtalad som Skandinaviens bäst bevarade hemlighet enligt Svenska Turistföreningen.

Rörbäcksnäs ingår även i Biking Dalarna som är en sammanslutning mellan cykeldestinationer i Dalarna. Målsättningen är att erbjuda gäster en högkvalitativ cykelupplevelse. I dagsläget är det cykelområden på destinationerna Säfsen, Falun, Idre och Sälen som ingår i Biking Dalarna. Tanken bakom projektet är att det skall finns boendemöjligheter, hyrcyklar och cykeltvätt på platserna. Färgen på lederna ska också vara likvärdig med svårighetsgraden. En blå led i Sälen ska motsvara samma i Falun. Lederna ska även vara välmarkerade. För mer info besök hemsidan bikingdalarna.se.

Skyltning

Vi hade bestämt träff med Mats Johansson som är en av initiativtagarna till uppmärkning och byggandet av lederna tillsammans med Svante Halvarsson. Allt har gjorts på frivillig basis tillsammans med Röbäcksnäs Idrottssällskap. Ett otroligt jobb har lagts ner på att markera 78 km stigar fördelat på 5 leder i olika svårighetsgrader. Man har haft dialog med markägare som godkänt projektet sedan starten 2007. I början var skyltarna av mindre hållbar kvalitet då overhead-ark fick pryda skogen. Solljus, vind och vatten var ingen bra kombination för text och bilder. Men efter de första åren har mycket hänt med skyltningen. Det är här som delvis är Rörbäcknäs starka sida med välskyltade leder. Det finns knappast något mer frustrerande än leder med bristfällig markering. Det ska vara klara och tydliga skyltar innan riktningsförändringar och hellre en skylt för mycket än en för lite. Biking Dalarna har en enhetlig skyltning med en Mtb avbildad som alltid sitter överst på stolparna. Sedan följer respektive led med färg och distans. Informativt men med viss tveksamheter.

Fem leder

Åter tillbaka till Mats som berättar att säsongen sträcker sig från mitten av maj till mitten/slutet av oktober. Mats som cyklar en hel del själv har givetvis med sig sin Mtb och hänger gärna med oss ut och visar lite guldkorn bland stigarna. Han berättar att intresset för cyklingen på Näset som det kallas bland ortsbefolkning bara ökar. När vi träffar Mats runt 11-tiden så är det redan 10-talet bilar på parkeringen och det fylls på under tiden vi samtalar. Både svenska och norsk registrerade bilar. Mats berättar att i april under en arbetsdag med en ganska viktig bro som hade skadats under vinter, så hann man precis slå i sista spiken innan första cyklisten kom farande över bron. Vi inspekterar kartan med de 5 olika lederna: Byarundan 10 km (grön), Kalugapasset 14km (blå), Vallsjörundan 32 km (röd), Näsingen 19 km (grön) och Högåsen 3 km (blå). Eftersom Mats har koll på det mesta så beslutar vi att börja på Vallsjörundan och ta lite avstickare på de andra lederna när tillfälle ges.

Torrt och gott

Det första man slås av är att det är hur torrt som helst. Trots en riklig vinter så lyser snön med sin frånvaro. Vi dundrar iväg in på stigen med höga förväntningar. Vi börjar på fin tallhed som slingrar sig in genom skogen. Vi bara följer stigen som i trance utan att tänka för mycket. Upp och ner och över en bro med framdäcket som lyfter lite lätt från marken. Någon utbrister redan, att det här är det roligaste man kan göra med kläderna på. Sedan fortsätter det med fantastiskt fin single-track som uppmuntrar till farthöjning med följd att pulsen och andhämtningen ökar dramatiskt.

Projekt Biking Dalarna

Man börjar förstå alla lovord som cirkulerat i media och bland vänner och bekanta. Cyklingen är magisk. Fantastiskt underlag med blandat av lättcyklad stig och mer tekniska partier. Vackrast är nog ändå vitmossan som bredder ut sig över nästan hela området. Vet inte om det är tröttheten eller den inbjudande känslan att sträcka ut sig bland den mjuka mossan som är störst. Man färdas i en storslagen natur där stigen liksom skär som smält smör genom terrängen utan att se det minsta konstgjord ut. Mats berättar att några partier är handbyggda för att kunna koppla ihop fler ledsystem. Men det märks att föreningen har gått varsamt fram och inte förändrat ursprungsstigarna allt för mycket. Vi pratar också om att allt inte får vara för tillrätta lagt, det måste finnas en utmaning för cyklisten också. Ett hinder som man inte klarar första varvet, men som efter ett annat vägval inte är några bekymmer. Vi fortsätter och blandar friskt mellan de olika lederna som stundtals går gemensamt för att sedan försvinna ut åt olika håll i terrängen. Vi stannar och fotar när vi ser vackra miljöer och det infaller kanske var 500:e meter. Mats berättar vidare om nya leder och projekt. En tanke finns att märka ut en led mot Hundfjället på ca 17 km, för att kunna koppla ihop Rörbäcksnäs med Sälen området som också tillhandahåller downhill-cykling. Även en led upp mot toppen av Hundfjället finns också med i projekteringen. Tanken bakom Biking Dalarna är också att man ska underlätta för cyklisten att kunna ta sig mellan de olika destinationerna.

Ingenting att tänka på

Nu går jag kanske händelserna i förväg då vi inte har besökt alla de övriga destinationerna men jag tror att kommer man till Rörbäcksnäs så blir man kvar. Om man gillar stigcykling förstås. Det finns ett naturligt flyt i lederna som gör att man bara sitter och njuter. Personligen älskar jag när man kommer in i det flytet. Man cyklar utan att tänka, följer bara stigen och blir ett med omgivningen. Visst kan kalhyggen ha sin charm men nog är det betydligt trevligare som i Rörbäcksnäs där träden står tätt inpå stigen och utgör naturliga hinder mot regn och rusk.

Ge stöd

Andra fördelar som finns är den väl tilltagna parkeringen som det finns gott om plats att bredda ut sig på med både cyklar och utrustning. Cykeltvätt finns också på området som är guld värt de dagar då det mot förmodan är lerigt på lederna. Toabesök finns det också en lösning på i form av ett utedass. Har man glömt eller inte äger en cykel så finns möjligheten till uthyrning av cyklar ett stenkast bort vid friluftsbutiken CAVE. Både fulldämpat och hardtail finns i sortimenten. Även de vanligaste reservdelarna tillhandahålls i butiken. Vid starten av alla leder vid skolan finns två postlådor där den ena innehåller informativa kartor med all info man behöver för en lyckad runda i skogen. Den andra har en minst lika viktig funktion där man får frivilligt bidra med en slant som oavkortat går till underhållet av lederna. En viktig funktion som inte får glömmas bort då allt underhåll görs på frivillig basis och för vår skull så glömt inte att släppa i minst en tjuga. Gillar du hellre att betala via nätet så funkar Plusgiro 61 94 30-2 lika bra och märk inbetalningen med mtb. Försöker att hitta något som skulle kunna förbättras i Rörbäcknäs men det enda som jag kommer på, är skylten in från vägen mot skolan och starten som lätt kan missas då storleken inte utmärker sig nämnvärt. Det blir en förhandlingssak med Vägverket. Kanske inget stort problem då ca: 5000 personer passerar start och målområdet varje år.

Olika projekt

Efter avslutad cykling så bjuder Anders på kaffe med tilltugg vilket blir mycket uppskattat. Vi pratar mer om framtiden och planer finns på att bygga och markera flera leder i området. Han berättar också om att planerna finns att koppla ihop Hagfors med Filipstad via den gamla banvallen. Projekt är även på gång i Värmland i samma stil som Biking Dalarna med gemensamma markeringar och ett helhetstänk. Anders nämner dessutom Värmullsåsen som är en nedlagd skidanläggning som idag används under Svenska rallyt för en del sträcka. Tanken att använda backen för down hill-åkning finns men då liften är bortmonterad så innebär det en del finansiella investeringar som är kostsamma. Vi tipsar om nästa trend med eldrivna cyklar som också redan är stort i Europa. Perfekt då liften saknas och man hyfsat lätt kan trampa uppför och stänga av elmotorn för att njuta av skön utförsåkning. Under vårt besök så testade vi faktiskt en eldriven mtb. Den funkade grymt bra även på en enduroled och Anders är benägen att hålla med. Han nämner även den nybildade Facebook gruppen Cykla I Klarälvdalen där fler intresserade kan ta kontakt med varandra för gemensamma turer och arbetsdagar i Hagfors med omnejd.

Något för alla

Vi avslutar turen med några varv på den nybyggda pumptrack banan som färdigställdes 2013. Smart belägen ett stenkast från starten av alla leder och bredvid skateboard rampen. Grymt kul och fullt med barn som kör varv på varv mellan doserade kurvor och hopp. Tävlingsdjävulen infinner sig omedelbart och Mats visar med enkelhet hur man fixar 2,5 varv utan ett enda tramptag. Väldigt bra träning för både vuxna och barn att kunna lära känna sin cykel i skarpt läge.

Vi tackar Mats för en fantastiskt trevlig dag med grym cykling och trevligt sällskap. Mats nämner även ett återkommande arrangemang som kallas ”Byacyklingsdagen” den 6:e juni. Som i huvudsak vänder sig till närboende i alla åldrar och som ifjol drog runt 400 personer. Man cyklar, umgås och grillar korv. Vi kommer garanterat återkomma till Rörbäcksnäs fler gånger för att följa utvecklingen med utbyggnaden av lederna, kanske vi syns i skogen redan till sommaren. Håll utkik efter en cyklist med ett fånigt leende som sitter fastklistrat från ena örat till det andra.

Användbara hemsidor:

Rörbäcksnäs

Visit Dalarna

Hyra av mountainbike:

Ridley Bikes testcenter

 

Text: Jörgen Söderholm

Foto: Jörgen Söderholm, Clas Ljungberg och Harold Abbas

Reportaget är en repris från ett besök i Rörbäcksnäs, sommaren 2014

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!