Ni som har läst mtbS sedan starten vet om min inställning till glasögon. I vardagen behöver jag glasögon och jag är kritiskt till hur de sitter på huvudet. Eftersom jag alltid går med dessa vill jag inte behöva känna att de rasar ner från näsan, klämmer runt huvudet osv.

Som tur är behöver jag dem främst för läsning på såväl kort som långt håll. Tur då att jag slipper läsa när jag cyklar MTB. Det gör att jag kan fortsätta testa alla möjliga sportglasögon utan styrka.

 

Ryders Eyewear har sitt ursprung i Kanada och det var Brent Martin som introducerade märket på marknaden för tre decennier sedan. Hans mål var, och är fortfarande, hög kvalitet och prestanda. Det ska inte spela någon roll hur hemska förhållandena är, man ska aldrig behöva tveka att använda sig av Ryders Eyewear.

Roam Fyre™

Till test har vi fått in bågen i svart med grått och som kommer med Fyre™ Light Grey – Grey med Blue MLV-lins.

För att ni ska förstå er bättre på glasögonen ska jag först förklara vad Fyre™ står för.  Enligt Ryders har de lyckats med att få de fem mest innovativa framstegen inom idrottsglasögon i en och samma lins:

  • NXT®, avancerat slagskydd och överlägsen optik.
  • AntiFog, permanent imresistens.
  • VARIA™, snabbreagerande, fotokromatisk teknologi.
  • COLOUR BOOST, förstärker toner med 20% för snabbare färgigenkänning.
  • MLV MIRROR, mer effektiv ljusöverföring än en traditionell lins.

 

Warning

Det jag gillade när jag öppnade behållaren var texten på ett litet papper: ”WARNING, your old glasses are going to get jealous”. Min första tanke var direkt: okej, här har vi ett par glasögon som Ryders vet är bra, om inte bäst på marknaden! Varför annars skulle man skriva en sådan text?

Alltså, ingen press för mig, men jag förstod att jag inte ”bara” kan skriva att de sitter bekvämt på huvudet och att linserna fungerar bra mot ljuset… Nej, jag får nog gå in på djupet när det gäller dessa brillor.

 

Alltid imfria

Allright, först och främst visar de enbart 32 gram på vågen. Det är redan positivt, lätta är de. För det andra, det fattas en överdel i bågen, eller ska det vara så? På traditionella glasögon finns ju alltid en överdel med i priset. Tog det slut på materialet, eller tjänar det ett syfte? Visst gör det! 

Det finns en förstärkning till linserna på undersidan. Underdelen sätts fast i skalmarna på insidan, vilket leder till en ökad styvhet i hela bågen. I underdelen finns även två ventilationsöppningar, och avsaknaden av överdel gör att imman försvinner riktigt snabbt i regnigt, blött och kallt väder så fort man börjar rulla igen. Vid en tur i Arendal i Norge, efter att vi hade stannat, hade linserna immat igen. Det tog – på fullaste allvar – enbart ca 25 meter så var de imfria igen!

 

Snabba

Dessa glasögon testade jag för första gången i Italien, i Cervino-området. Det betyder att jag redan har fått testa dem bland snötäckta bergstoppar, och ni vet att snö reflekterar sol som bara den. Jag behövde inte byta till ”normala” solglasögon.

Linserna ändras så snabba tack vare den VARIA-fotokromatiska teknologin att jag redan nu kan berätta att slutsatsen är att det är ett par riktigt grymma glasögon.

 

Fler modeller

För när det gäller MTB, då har vi alltid att göra med skiftande ljussättningar, och dessutom kör man i såväl blött som torrt väder. Och jag kan inget annat än skriva att dessa Ryders Foam Fyre klarar av dessa problemområden med högsta betyg.

Linserna ger även en lugnande effekt på ögonen. De fotokromatiska linserna ändras så effektivt att man inte lägger märke till att man kör i mörka skogar och fortfarande har glasögonen på.

Ifall man inte gillar formgivningen, då är det bara att kolla bland Ryders breda sortiment och hitta de brillor man gillar bäst. Men se till att ha med rätt linser, annars missar du det som gör Fyre-principen så unik.

Kolla gärna in följande två filmer:

Ryders Roam Fyre™i detalj:

 

Text & foto: mtbS magazine

För fler artiklar kring Ryders: fabrikantsida Ryders.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!