Shimano’s 9-speed Alivio, Acera och Altus gruppset använder sig av race-inspirerade funktioner

 

Fler stilar, fler äventyr, fler upptäckter som hjälper dig att komma bort från de dagliga rutinerna.

Alivio, Acera och Altus är Shimano’s instegsgrupper för MTB, som har uppgraderats med de viktigaste   funktionerna för MTB-körning, race-inspirerade formgivning och mer användarvänliga funktioner för att skapa ett nytt sätt för nästa generation cyklister att upptäcka den spännande världen av mountainbike.

De nyutvecklade Acera (FC-MT300-3) och Altus (FC-MT210-3 / 2) vevpartier har ett aggressivt anodiserat svart utseende med utbytbara klingor.

Mega9 Lite-växling

Tillsammans med bakväxlarna och kassetter har drivsystemen fått Mega9 Lite-växling, vilket ger smidig och enkel växling genom 3x9 (44-32-22T och 40-30-22T) och 2x9 (36-22T).

Boost

Nu finns även Boost-standard som ger styvare hjul och större ramkompatibilitet till mountainbike på instegsnivå med bredare framsida på 110mm och bak på 148mm O.L.D.-nav (Alivio: HB-MT400-B / FH-MT400-B och Acera: HB-MT200 / FH-MT200-B).

 

Race-inspirerade bromshandtag

Alivio’s lätta race-inspirerade bromshandtag (BL-MT400) följer formgivningen som XTR till XT, SLX och DEORE, med en 2-finger position som ger större kontroll över styrningen. En 3-finger Acera-variant (BL-MT200 / 1) finns i stål eller aluminium. Handtagen är utformade för små händer med en räckvidd på 75 mm från styret och en användarvänlig räckviddsjustering på 25 mm, vilket möjliggör större anpassningsbarhet efter behov.

Komponenterna kommer att finnas tillgängliga i butikerna från och med juni 2018 och framåt.

Se nedan för ett urval av komponenterna:

För information:

Shimano

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!