Söndagen den 28 januari 2018 är det dags för allra första upplaga av Solsta Fatbike Marathon i Mattila

Söndagen den 7 januari var det i alla fall dags för några av oss på mtbS magazine att genomköra banan. Det var en kall och kylig morgon, på vissa platser visade termometern nästan -20 grader. Men inga problem för oss som brukar köra vintertid, det är bara att dra på sig lite extra kläder. 

Ni kanske undrar varför vi behövde köra igenom banan. Ja, det är ganska enkelt, vi vill veta var de fina fotoplatserna finns när deltagaren sveper förbi oss för att ta sig i mål. Men vi vill också veta om banan är rolig, utmanande, tuff och så vidare för er som har gjort anmälan. Vi får hoppas på att det kalla vädret fortsätter hålla i så att underlaget kan fortsätta vara hårt, det finns nämligen några tuffa stigningar som ska jobbas igenom och då sitter det fint med lite hårdare underlag. Men när man väl har bemästrat klättringarna, kommer ni att få uppleva skog och det vidsträckta som finns här uppe i norra Värmland. Visst inte samma vyer som man har längre norrut, men ändå får man en härlig upplevelse mitt i vildmarken omringad av varg- och björn reviren….ja dessa djur finns nämligen här!

Vi på mtbS kan bara säga om du inte har gjort din anmälan än, skynda då och se till att boka din plats, men tänk även på att om man har långt att åka kombinera helgen med härligt boende här uppe i Torsby kommun. Åk lite skidor i längdåkningsspåren vid Mattila (där loppet startar), eller åk lite utför på härliga familjeanläggningen Hovfjället dagen innan loppet. Ni kommer inte att ångra ert besök.

Hoppas vi ses på söndagen den 28 januari, vi är på plats!

Information:

Solsta Fatbike Marathon 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!