Det största intresset vi som arbetar med MTB Sweden-magazine har gemensamt är självklart mountainbikecyklar. Ibland tar detta intresse sig uttryck i väldigt speciella cyklar. Vår formgivare har till exempel fastnat för det schweiziska märket Bold Cycles. Hans favoritcykel har en unik egenskap: bakdämparen på denna heldämpade hoj är helt integrerad i kolfiberramen och syns inte utifrån!

DT Swiss

– Under en pressvisning för DT Swiss, där de nya Spline One-hjulen presenterades, kunde vi välja mellan tre olika democyklar. Eftersom Bold Cycles gav möjligheten att montera både 29- 27,5+-hjul, blev det en bra chans att få jämföra båda hjulstorlekarna i en och samma ram, förklarar Jeroen. Många cyklister har väl varit med om att sätta sig på en cykel och få känslan av att ”det här är en helt klockren cykel för mig”, och den känslan fick jag då.

Schweiz

– Under pressvisningen fick jag kontakt med tillverkarna; de var själva på plats, faktiskt. De delar också vår passion för speciella cyklar, och förklarade hur bakdämparen funkar. Jag bestämde mig snabbt, och efter några givande mejl fram och tillbaka fastställde vi specen för min cykel.

Eftersom fraktkostnaden för cykeln skulle gå på ungefär lika mycket som att Jeroen skulle köra bil från hemmet i Belgien till Schweiz, åkte han istället själv och hämtade den på Bold Cycles fabrik i schweiziska Jura-bergen…

Info

www.boldcycles.com