Om det är en sak Specialized vet om fart, är att du aldrig kan få nog. Men det betyder inte att de inte fortsätter att utveckla lösningar för att optimera din hastighet.

Poängen är att den helt nya Epic och Epic EVO, två cross-country plattformar designade för dedikerade användningsområden och båda fokuserade för att maximera fart, oavsett om det är till målsnöret eller uppför nästa berg. Oavsett om du är en tävlingscyklist eller någon som älskar friheten av cross-country, så finns det en Epic skräddarsydd för att ta dig fram i blixtens hastighet.

 

EPIC

Det har nästan gått två årtionden sedan Epic och Brain-teknologin förändrade världscupsracingen, genom att visa en gång för alla att en heldämpad cykel inte bara förtjänar sin plats på startlinjen utan också är snabbare till mållinjen. Genom att mixa effektiviteten från en hardtail med kompabiliteten från en heldämpad cykel har Epic alltid blivit definierad som den ultimata maskinen för att köra med full fart på varje segment på banan.

Epic har över 100 världscupssegrar och pallplatser, den senaste Epic fortsätter denna tradition – omdesignad för att höja ribban för vad en cross-country cykel kan göra – igen.

 

 

EPIC EVO

För vissa är mållinjen markerad med tejp, för andra är det toppen på nästa höjd. Oavsett om din framgång är definierad av antal varv på hemmastigarna eller antal pallplatser är den gemensamma nämnaren en besatthet av hög fart. Den lever upp till sitt familjenamn, Epic EVO är fokuserad på att köra fort, men även att göra det genom aggressiv och teknisk terräng.

 

 

Modellöversikt

 
   
Modell Pris i SEK
Epic SW 134 999
Epic Pro 99 999
Epic Expert 74 999
Epic Comp 49 999
Epic SW frameset 57 999
   
Epic EVO SW 134 999
Epic EVO Expert 74 999
Epic EVO Comp 51 999
Epic EVO Base 39 999
Epic EVO SW frameset 46 999

 

Nyckelfunktioner

  • Epic, med 100 mm fjädringsväg har den ett helt nytt Brainsystem som även kommer med ett två-årsprogram för fri service på dämparen. Serviceintervallen har även blivit förlängda. 
  • Baktriangeln på Epic är nu 15% styvare. Utöver det, har 11r ramen samma vikt som den nuvarande S-works ramen och den nya S-works ramen skalar av ytterligare 100 gram av den redan imponerande vikten.
  • Epic Evo har inte en Braindämpare längre och har nu 110mm fjädring bak och 120mm fjädringsväg fram. Med ett Flipchip kan du nu även justera vevlagerhöjden och gaffelvinkeln.

Foto & text: Specialized Nordic, Dan Escobar

För fler artiklar kring Specialized: fabrikantsida Specialized.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!