Sportful NoRain Armvärmare

Jag kör mountainbike året om och i Sverige ändras vädret snabbt. Därmed blir klädvalet avgörande för en behaglig tur ute i skogarna. På höst och vinter upplever jag ofta att man, även om det är kyligt i början, snabbt får upp värmen och blir benägen att klä av sig. Vad gör man om man är som jag, väldigt varmblodig och överhettas snabbt?

Historiskt

Vi har fått testa ett par armvärmare från Sportful. Sportful är ett märke från Italien som sedan början av sjuttiotalet tillverkat kläder för längdåkning. Men i mitten av åttiotalet gav de sig in på andra sporter, bland annat cykling. Med Dolomiterna som sin bas har de goda möjligheter att utveckla produkter som funkar i alla delar av världen.

Jag har använt värmarna till och från under de senaste månaderna och blev glatt överraskad. Kvaliteten känns gedigen och de sitter bra om armen. De är tillverkade med en enda söm som gör att de sitter bekvämt utan att strypa blodcirkulationen. Med extra reflexer vid armbågarna och i Sportful-logon passar de också bra till cykelpendlingen, om man kör via skogen såklart.

Vattentät

NoRain-nanotekniken har funkat mycket bra vid nederbörd och särskilt nu när snön bara har vräkt ner. Till och med efter en och annan vurpa i det vita lyckas de hålla mig torr och varm trots att fabrikanten skriver att de inte är regntäta (men det hänger ihop med att inga kläder i slutändan är 100% vattentäta). De andas mycket bra och för bort värmen bra. Jag kommer att fortsätta använda dessa armvärmare, de ger mig den värme jag behöver utan att jag blir för varm.

Mitt tycke

Ett mycket bra alternativ till dig som tycker cykeljackan blir för varm och enbart tröja för kallt! Jag ser fram emot att använda fler plagg från Sportful.

Intresserad? Sök på mtbS plattform för butiker, med användning av ordet Sportful: sökplattform

Eller gå in på: Nordic Trade

Text: Hjalmar van Hoek

Foto: Johan Polhede

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!