test fatbikes: Stevens Mobster SX

Norra Tyskland, Hamburg, det är där det händer! Sedan 1991 har Stevens hållit på med att ta fram cyklar. Och nu är det dags för dem att ta sig in på svenska marknaden. Jag har följt deras utveckling nu i några år och är glad att äntligen ha möjligheten att köra en Stevens här på hemmaplan. Mobster SX:en är den cykel som får visa vad den går för. I modell-serien finns det två olika Mobsters att välja mellan, och vi har fått in toppmodellen för test.

Intressant, återigen, med personliga tycken. När det gäller denna svarta färg med gula detaljer upplever Jörgen att det är en läcker färgpalett och jag tycker att den är någorlunda tråkig. Det kan bero på skillnaden i kultur bland en svensk och en holländare. Som holländare är jag kanske inte rädd för att visa upp det jag har genom färg – även om min bil är svart!

Följsam och trygg

Tur att vi inte behöver bedöma en cykel enbart baserat på dess färg. Vi var ganska överens om denna cykel, förutom att jag tyckte att det är klockrent med en dämpad gaffel, medan Jörgen tyckte att det är bekvämt men inte direkt nödvändigt. Det vi dock var överens om var bredden på däckvalet. Gärna lite bredare för vår del.

Utrustningsnivå

Den största skillnaden mellan Mobster SX och Mobster är att toppmodellen är utrustad med en Bluto-framgaffel med 80mm slaglängd. Stevens har valt komponenter från Shimano. Bromsarna är ett par M395-bromsar, inte direkt några märkvärdiga, men med tanke på typen av cykel är de fullt tillräckliga. Drivlinan består av bland annat Shimano XT till bakväxeln och Deore till både framväxeln och växelreglaget. För att få fart på det hela används en KMC-kedja som ligger på ett Race Face-vevparti. Styre, styrstam, sadelstolpe och sadel har hittats hos komponentleverantören Oxygen. Inga märkvärdiga komponenter, men komponenter som har visat sig aldrig orsaka något problem under vinterns testperiod.

Harold

Det här är en sådan cykel som för mig personligen inte direkt gör att hjärtat slår snabbare när jag ser på den. Svart med gula detaljer, varken mer eller mindre. Det kan vara just det som också gör att förväntningarna inte är lika höga som med vissa andra cyklar. Den där första känslan vet nog alla fabrikanter är viktigast för en potentiell köpare. Här tror jag personligen att Stevens kan bättre, eftersom jag har sett en hel del andra mountainbikes hos dem som man verkligen vill sätta sig på.

Även om färgen inte direkt tilltalar mig såg jag framemot att få köra den. Den kommer ju med en Bluto-framgaffel med 80mm slaglängd som i sig inte är så mycket, men mycket mer behövs det inte när det gäller fatbike. Efter att ha kört många turer på odämpade fatbikes var det faktiskt för min del otroligt skönt att kunna sätta mig på denna med dämpning. Jag föredrar alltid en fatbike med lite dämpning, det gör att den lämpar sig ännu mer som en året om-cykel. För det är så himla kul med fatbike.

Styrvinkeln på 70° ger en framdel som är lite brantare. Det betyder oftast också att framdelen är lite lättare i styrningen eftersom gaffeln hamnar mer rakt under styret. Även om cykeln är utrustad med en styrstam på 80mm så gör det att den är lite lätt, så att säga. Inte så att cykeln hoppar i sidled eller är lätt att dra på bakhjulet, den delen är helt i topp. Cykeln beter sig lugnt och sansat, den kör lite likadant som första intrycket av den: varken bu eller bä. Stabil i hela körningen är den, men jag tror personligen att cykeln skulle må ännu bättre med t.ex. Schwalbes 4,8”-däck istället för 4,0”. Ni kanske undrar varför? Jo, helt enkelt för att den vid körning i nysnö (ca 10 cm) på hårt underlag inte vill spåra lika enkelt som bredare varianter. Då finns tendensen att glida för mycket i sidled och det i kombinationen med den ”lättare” framdelen gör att man får hålla på med en evig balansgång och parering.

Min slutsats om cykeln är att den är lugn, men när man vill kan den köras på. Den svarar härligt i snabba kurviga sektioner. Utförsåkningar är en dröm tack vare Bluto-framgaffeln och klättringar gör den också som man kan förvänta sig. Men gärna bredare däck, då blir den i min värld ännu roligare att köra på snöiga stigar.

Jörgen

Från tyska Stevens hade jag en hardtail på 26 tum under tidigt 90-tal. En lätt aluminiumram med dåtidens mått mätt. Om jag minns rätt var jag ganska nöjd med den just då. Nu har jag återigen fått stifta bekantskap med en 26-tummare från tyskarna. Men denna gång gäller det en fatbike. Den har aluminiumram och är den enda fatbiken i årets test som är monterad med en dämpad framgaffel från Rock Shox. Trots detta ligger vikten bara på strax över 15 kilo. Svart ram men lysgula detaljer. Även kabeln till lockouten för låsning av framgaffeln är lysande gul. Shimano Deore 2-delat fram och XT bak. Även bromsar från Shimano. Vi kör ganska mycket fatbike just nu, särskilt som vintern varit så givmild med all snö. Cykeln känns trygg och stabil på packade skoterleder och tilltrampad grusväg. Lite mer instabil är den när stigarna är täckta av någon decimeter snö. Här skulle jag vilja byta från 4,0 till 4,8 tums bredd på däcken. Vi har alla som kört i skogen insett att 4,8 ger betydligt mer bärighet i snö än de smalare däcken. Även däcktrycket har en avgörande roll. Däcken är en väldigt viktig faktor som kan ge en helt ny cykel för nästan inga pengar alls. Jag har egentligen inte känt att man saknar framdämpningen på fatbike när man kör så mycket i snön men det känns ändå bekvämt. Vill man köra hela säsongen på sin fatty är det så klart en stor fördel med dämpningen. Mobster SX gör ett bra jobb även när stigen blir mer teknisk med snabba kurvtagningar och kuperad terräng. Följsam och trygg, men den kanske saknar lite kvickhet som lättare, och för all del dyrare, cyklar kan erbjuda. Men med fatbike behöver man faktiskt inte ha så bråttom. Man kan njuta lite mer av cyklingen, packa termosen och någon macka och bara ge sig ut. Stevens var en trevlig bekantskap även 2018.

Plus

  • Bluto-framgaffel.
  • Trygg och stabil.
  • Svarar bra på styrningen.

Minus

  • Snabbheten i accelerationen.
  • Däcken.

Specifikationer

Ram
Material/ramstorlek Aluminium- 16″, 18″, 20″, 22″
Dämpning
Framgaffel RockShox Bluto RL Air 80mm
Bakdämpare
Växlar och bromsar
Växlar Shimano XT Shadow 10s (bak), Shimano Deore (fram)
Växelreglage Shimano Deore 10s
Vevparti Race Face OCK 12 RXC 36/22
Bromsar Shimano BR-M395
Hjul
Nav/hjul Oxygen disc/ Aluminium SB-80 disc
Däck Schwalbe Jumbo Jim Evolution 4,0″
Komponenter
Styre Oxygen Driver
Styrstam Oxygen Driver
Sadel Oxygen Havoc
Sadelstolpe Oxygen Driver
Utväxling
Kedjehjul 22
36 (142) 32 (160) 28 (183) 25 (205) 22 (233) 19 (270) 17 (302)
Kedjehjul 36
25 (336) 22 (381) 19 (441) 17 (493) 15 (559) 13 (645) 11 (763)
(…) = sträcka per varv i cm
Geometri
Styrstamsvinkel 70,0°
Sadelrörets vinkel 73,0°
Övre ramrör 59,9 cm
Övre ramrör (vågrätt) 62,5 cm
Sadelrör 48,3 cm
Gaffelrör 14,0 cm
Kedjestag 46,5 cm
Vevpartiets höjd 31,3 cm
Styrhöjd 104,0 cm
Hjulbas 114,8 cm

Info

Hjulsetets vikt 7,40 kg
Totalvikt 15,44 kg
Pris SEK 14 999
Webbsida www.stevensbikes.de

Text & foto: Jörgen Söderholm & Harold Abbas

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!