Lördagen 15. juli var det dags för andra upplagan av det återkommande loppet som numera heter Swix Uddevalla MTB. Med över 1000 föranmälningar har det nästan blivit en ökning på 40% kontra fjolårets första upplaga. Anders Selling: – vi hade hoppats på 1500 deltagare, men vi är trots detta väldigt nöjda med så många deltagare”! I år var det även premiär för den korta distansen på 35 km. Lördagen stod i tecknet av sol, värme och mycket damm. men trots detta var de deltagare jag har hunnit prata med, mera än nöjda.

 

– återkommer garanterat nästa år, vilken härlig miljö, fantastisk kul bana, det var mycket kuperad. Var några av de återkommande ljud jag fick höra.

Bland damerna var det inte lika spännande som det var bland herrarna, damerna berättade att de fick kämpa mycket ensam, men vilket upplevdes positiv då de kunde bestämma sin egen hastighet.

Som etta kom norskan Maj Mork-Johansen i mål. Maj: – mycket lösgrus, tajta svänger, jag kunde köra mitt eget lopp, det fanns inga damer, väldigt trevlig stämning bredvid banan, jag återkommer mer än gärna nästa år.

Andra damen blev Susi Schumann som numera bor i Danmark, det första Susi fick ur munnen var: – sista single track är en killer!, fast med bruten tå är jag väldigt nöjd, ärligt sagt var jag små sur innan strten pga stulen i tisdags. Men allt har löst sig och jag är väldigt nöjd med andra platsen.

Tredje plats gick till svenskan Edit Wilson. Edit: – jag har legat i ingenmansland, jag stod i fel startfält (eget fel), vilket gjorde att jag direkt la fem minuter efter. Men det gör ingenting, jag har njutet hela rundan och körde med världens största leende på läpparna. Jag återkommer jätte gärna nästa år, men då ska jag se till att hamna i rätt startled.

Resultat damerna:
  1. Maj Mork-Johansen: 2:48:29
  2. Susi Schumann: 2:55:46
  3. Edit Wilson: 2:58:03

I herrarnas klass var det total dominans av norska Swix Hard Rocx Cycling Team, där David Kangas, som ända svensk, från Uddevalla CK (Team Cykelhuset) fick slita ont under hela loppet. David: – det var hårt hela vägen, i Swix teamet fanns det typ sex man som la upp ett smart samarbete. Jag fick jaga hela tiden. Både David och Fredrik Stephansen kom i en sprint samtidigt över mållinjen, vilket ledde till en delad tredje plats. Fredrik: – Super lopp, med mycket variation, men jag han tyvärr inte för att ta den där ölen under loppet (säger han med ett stort leende på läpparna).

Men det var Vidar Mejl som fick korsa mållinjen som segare i Swix Uddevalla MTB. Vidar, svarar på frågan hur han upplevde loppet med damm i munnen som följande: – rask bana, torrt och kul! Som andra man kom Ola Hem i mål, med enbart en sekunds skillnad med vinnaren…Ola: – det var en kul och bra dag, jag hade fantastisk bra ben idag.

Från vänster till höger: Fredrik Stephansen och David Kangas på delad tredje plats, Vidar Mehl som vinnare och Ola Hem som tvåa.

Resultat herrarna:
  1. Vidar Mehl: 2:14:36
  2. Ola Hem: 2:14:37
  3. Fredrik Stephansen och David Kangas: 2:17:03

För mera information: www.uddevallamtb.se

//Harold Abbas