Team She Rides, med Jessica Clarén i spetsen, har bildats ur en tanke att göra damcykling mer uppmärksammat och inbjudande. En satsning som Cykloteket står bakom och sponsrar genom bl.a. leverans och service av de Scott-cyklar teamet kommer använda.

Med ett mål att göra cykelsporten mer tillgänglig för alla, föddes för många år sedan tjejcykelcommunityn She Rides. Nu har man knutit ihop säcken och startat en unik satsning inom damcykling genom nya MTB-laget Team She Rides. Tanken är att locka fler tjejer att tävla och träna MTB, och samtidigt kommer teamet tävla i långlopp och XCO både i och utanför Sverige.

”Får vi se fler tjejer på stigarna, och en mer balanserad startlista, då har hela sporten vunnit”, säger Jessica Clarén, initiativtagare till laget. 
Utöver Jessica består laget av Sara Öberg, Ingrid Kjellström, Sue Paz och Hanna Näslund.
Cykloteket kommer under året samarbeta med Team She Rides genom att leverera och serva deras Scott-cyklar.

“Vi är stolta att kunna bidra till att öka intresset för cykling, inte minst bland tjejer”, säger Cyklotekets marknadschef Lars Frick. 
Tjejerna i teamet kommer dyka upp vid flera tillfällen under året i samband med event och aktiviteter på Cykloteket; kundkvällar och provcyklingar, MTB-lägret i Lida m.m.

Mera information: Team She Rides

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!