En pressrelease som nyss hamnade i inkorgen där det skrivs att Emmy ska satsa igen på MTB med Team TCM Sweden.

Ett av svensk cykelsports stora namn på damsidan, Emmy Thelberg återvänder till full satsning på mountainbike. Emmy som på sin meritlista har bla två SM guld i xcm, två totalsegrar i långloppscupen, 1:a CykelVasan, 16:e plats VM i xcm samt 6:a EM i xcm. Emmy har också representerat svenska landslaget på flera uppdrag under säsongerna 2016 och 2017, då dock inom landsväg. Men nu blir det mtb och Team TCM som gäller för Emmy Thelberg!

Emmy Thelberg var under många år ett av de mest lovande namnen inom svensk mountainbike på damsidan. Inför säsongen 2014 tog hon dock ett oväntat beslut och gick in för en full satsning inom landsväg. Satsningen har på inget sätt varit misslyckad då Emmy lyckats med sina mål att både representera det svenska landslaget under flera uppdrag såväl som att komma med i ett internationellt team.

Nu har Emmy dock valt att återuppta satsningen inom MTB 

„Ni som har följt mig och min landsvägssatsning vet att jag lyckades med mina mål. Trots detta har jag aldrig brunnit för denna cykelform. Under de här tre åren som jag har satsat på landsväg så har jag känt mig som en gästspelare. Jag har aldrig riktigt upplevt att landsväg har varit min sport. Jag har inte haft den glädjen som jag i grund och botten behöver för att lägga ner de enorma mängder träning som jag gör och har gjort. Jag kände att jag behövde glädjen tillbaks,och funderade ett tag på att helt sluta elitsatsa och bara träna för att må bra, men ganska snabbt insåg jag att det inte räckte. Jag behöver tävla och känna på hetluften, det är en del av mig. Jag har verkligen saknat mtb!” säger Emmy Thelberg.

 

I ett uttalande från Team TCM säger föreningens representant Henrik Andersson

”Det är en mycket stor ära för alla oss inom Team TCM att Emmy Thelberg i hård konkurrens med flera andra team till slut valde att representera Team TCM. Emmy lockas främst av den harmoniska och professionella miljö som råder inom hela TCM familjen, med mycket hjärta och passion för cykelsporten. Med Emmy tar vi nästa steg i bygget av Team TCM och de höga ambitioner vi satt för framtiden”

Emmy Thelberg fortsätter

”Det bästa med XCM är atmosfären på tävlingarna. Det är avslappnat men samtidigt finns det en nervositet och förväntan i luften. Det är lagom tekniskt svåra tävlingar som gör det väldigt roligt att cykla. XCM är en individuell och konditionskrävande sport där den starkaste och uthålligaste vinner. Jag kommer att tävla för Team TCM som är ett Stockholmslag och har sitt säte i Tyresö. De har en härligt stöttande atmosfär i teamet och ledningen. De vill mitt bästa och gör allt för att jag ska ha de bästa förutsättningarna samtidigt som de inte vill sätta några krav på mig. Detta gör att jag känner mig bekväm och lugn, samtidigt som det blir extra motiverande att tävla och ha roligt. Jag kommer också att byta cykelmärke till Specialized, vilket är ett av de absolut bästa märkena på världsmarknaden. Jag kommer äntligen att ha en superlätt fulldämpad MTB anpassad till mig och med 29” hjul. Det kommer att bli grymt bra!”

Vi på mtbS magazine önskar Emmy så klart en underbar säsong och kul att se att du är tillbaka, nu är det “bara” att visa ryggen Emmy!

Mera om TCM Tyresö och teamet

Text: Team TCM Sweden och en del Harold Abbas

Foto: Team TCM Sweden

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!