testad – 7Mesh WK2 bib

den smarta byxan från Kanada

Jag fick ett litet tunt paket i handen med ett par byxor från 7Mesh. För mig var de helt okända och ett helt nytt namn. Ett märke från Kanada som jag aldrig hört talas om. Jag surrade lite på nätet och läste att de inte hållit på så länge heller. 2013 startades processen med deras utveckling av riktigt bra cykelkläder, både för roadies och moutainbikers. 2015 kom deras första kollektion för cyklister, en grupp som blivit alltför eftersatt enligt dem själva om man jämför med kläder för hiking- och outdoor-fantaster.

Företaget växte och 2017 ingick de ett strategiskt partnerskap med kanadensiska Lululemon.

7Mesh står för hantverk, precision och en strävan efter att bli bättre.

Som jag har skrivit tidigare angående cykelbyxor så är passformen oftast bättre ju fler delar byxan är sydd i. Den här har hela 8 paneler plus hängslen. Linningen i midjan är i bred yogamodell och sitter skönt kvar även om man skulle vilja köra utan hängslen (dock är de inte avtagbara).

 

Bensluten har en rå kant utan söm och med en bred perforering av silikonduttar på insidan vilket gör att den sitter kvar på låret utan att vare sig strama åt eller kana upp.

Vad är det då som är så smart med just denna bib-byxa, kanske ni undrar….

Alla tjejer vet ju hur bökigt det är med bibs när man måste kliva ut i blåbärsriset och göra det man bara måste. Av med hjälmen för att få av sig tröjan och sedan till slut av med byxorna. Kanske och troligtvis med myggbett över hela ryggen som resultat innan man är helt färdig. Men med dessa kan man behålla både hjälm och tröja på. Jättesmart. Men så kallas de också för Pull2P. Och jag lovar, de fungerar faktiskt. Bilderna i detta reportage kanske är i det mest avklädda laget om man jämför med tidigare test av byxor, men jag ville faktiskt visa hur de ser ut, vilket inte syns så bra med en tröja över. (Har vi überfeminister som vill lämna en åsikt så kan ni maila till tidningen.) Men i beskrivningen av hur man gör i blåbärsriset väljer jag ändå att visa den skissade versionen.

Det finns flera märken på marknaden som lanserar samma typ av byxor med samma funktion. Jag har dock inte testat några av dem, men dessa från 7Mesh håller verkligen vad de lovar och fyller sitt syfte angående Pull2P, och deras passform är helt fantastisk. Man får med sig den sköna känslan med bibs, plus att man kan göra vad man ska på ett enkelt sätt när man bara måste där ute i skogen.

Om 7Mesh jobbar för hantverk, precision och en strävan efter att bli bättre så känner jag att de inte behöver göra något mer med denna byxa i alla fall. Bibs fördelar överlag är att de sitter skönt och man slipper skavet i midjan efter en resår, men problemet kommer när man måste lätta på trycket som tjej. Och här har de verkligen hittat en fantastisk lösning där man får med sig alla fördelar.

Plus

  • Pull2P-funktionen.
  • Yogalinning.
  • Avfasad medium-padding.
  • Fantastisk passform på hela byxan.
  • Sömlösa benslut.

Minus

  • Jag har verkligen försökt, men hittar inget att anmärka på.

Info

Vikt 170 g (M)
Pris SEK 1 400
Webbsida https://7mesh.com

Text: Anna Moberg
Foto: Tony Moberg

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!