testad – Stevens Whaka+ ES

Inte för att göra en jämförelse med fatbikes, men det fanns en tid för inte alltför länge sedan då många fabrikanter kom med sin egen variant inom detta segment. Tyvärr har de flesta cyklister nog inte förstått sig på fatbikes, antagligen tror man att det är en cykel som enbart körs vintertid. Vi som kör fatbike vet bättre, men det har i alla fall lett till att de flesta fabrikanter har gått ifrån fatbikes. Även om en plussare inte alls är som en fatbike ger den ändå en hel del möjligheter när det gäller terrängkörning, fast med högre fart än vad man kan uppnå på en fatbike. Okej, det blev visst lite av en jämförelse här.

Varför plussize?

Jag har fått uppleva en hel del olika märken på dessa cyklar och det som slår mig mest är att de ökar framkomligheten i tuff terräng. Det är lätt att ta sig fram på ställen där det oftast inte är möjligt med en mer ”vanlig” mountainbike. Men det slutar inte där.

Med plussaren får man helt enkelt ett verktyg!

Tack vare de bredare däcken, som brukar vara allt mellan 2,8” och 3,0”, får man också en cykel som kan vara ett verktyg för den som vill lära sig att kontrollera en mountainbike på betydligt tuffare underlag än man kanske ”vågar” köra med en mountainbike som kommer med typ 2,35”-däck. Ni kanske undrar vad jag ville få sagt med detta? Jo, efter egen erfarenhet kan jag berätta att när jag för bara två år sedan började med allmountain- och enduro-cykling så hade jag en hel del att lära mig. Jag märkte så fort jag satte mig på en plussare att allt gick så mycket lättare, jag kunde på en gång köra betydlig häftigare utförsåkningar med full kontroll. Det har gjort att jag numera vet vad jag ska göra när jag sätter mig på en vanlig MTB. Med plussaren får man helt enkelt ett verktyg som ger en snabbare utveckling av förståelsen för vad ett mountainbike-hjul och -däck klarar av. Man blir alltså en bättre cyklist!

Plussize enligt Stevens

När jag testar cyklar vill jag veta så lite som möjligt innan testet. Helt enkelt för att känna cykeln på riktigt. Den dagen då jag börjar sätta ord på upplevelsen av cykeln börjar jag läsa om den och hur fabrikanten har tänkt sig den. Du vet det där försäljningssnacket. På samma sätt har jag gjort med denna Whaka+. Whaka+ är, och ska enligt Stevens vara, en cykel som ger dig möjligheten att komma fram på mer tekniska underlag. Den ska ta dig till områden som är svårtillgängliga och väntar på att utforskas.
I juni var vi uppe på Klimpfjäll (reportaget publiceras i årets decemberutgåva) där vi cyklade på utmanande och skiftande underlag som visade att Stevens ord stämmer in exakt på cykeln. Det var inte några problem att ta sig fram någonstans. Det tog aldrig stopp, det vara bara att fortsätta – om inte vinkeln uppför blev för brant!

140 mm i kombination med plussize-däck

Det är så klart inget racemonster när det gäller accelerationen, men frågan är om det behövs när det gäller en allmountain. Det är relativt, om man har starka ben är det ganska lätt att få upp farten. Visst, i motlut märks det att cykeln har 140 mm i slaglängd, en styrvinkel på 67° och en sadelstolpsvinkel på 74,6° (ramstorlek 18”), och just den kombinationen gör att cykeln har lite svårt att ligga kvar med framdäcket. Man får förflytta sig väldigt långt fram i sadeln i de brantare uppförsbackarna. Men när det gäller utförsåkningarna visar sig den stora fördelen med vinklarna, de bredare däcken och slaglängden. Cykeln är lätt hanterbar och otroligt förutsägbar, och även om bakdelen är väldigt kort med sitt 43,5 cm långa kedjestag är den ändå väldigt följsam. Om man öppnar både framgaffeln och bakdämparen helt och hållet så pumpar man nerför berget och dess hinder som om det vore ingenting.

Utrustning

Att Stevens monterar bromsskivor i storlek 203 mm fram och 180 mm bak säger väldigt mycket om vad man kan förvänta sig av cykeln. Jag menar, varför montera sådana skivor om cykeln inte är lämplig att köra i de snabbaste och värsta tänkbara utförsåkningarna, eller hur? På komponentsidan som avser bromsar och drivlina ser vi hela kittet av Shimano XT. Drivlinan är en 2×11 och fungerar som man kan förvänta sig. Även om jag personligen har blivit ”förstörd” genom användning av 1x-växelsystemen så fungerar denna variant som den ska. Inga problem över huvud taget med att hitta rätt växel.

Sun Ringlé Duroc TR40-fälgarna ger en oerhörd stabilitet och med Shimano XT-naven har man fått ihop ett relativt lättrullat hjulset. Däremot är jag personligen inte helt frälst av de monterade Schwalbe Nobby Nic. Även om de ska ge mycket fäste känner jag att det inte fäster lika bra på stenigt underlag som med vissa Maxxis-däck. Men som sagt, det är mitt personliga tycke. Den höj- och sänkbara sadelstolpen (Kind Shock CRUXi) kan ställas in på olika höjder, däremot går det alltför långsamt att få den i högsta läge. Det har visat sig att man inte kan justera lufttrycket och att man får ta det som det kommer. Här skulle jag föredra en variant som kommer upp snabbare. Det finns helt enkelt ett dött läge där man måste stå och vänta i pedalerna innan man kan sätta sig och fortsätta trampa.

Hur är den i praktiken?

Här ger jag en bild av följande varianter: flowig stigkörning, stenigt underlag och underlag med rötter, uppför med olika slags underlag, och utförsåkning.

Flowig stigkörning

Som kunde läsas tidigare är det inte ett snabbhetsmonster. Men även om det tar lite tid att få upp farten är denna cykel ganska kul att köra med på flowiga stigar. Tack vare den korta bakdelen och hjulbasen på enbart 117,5 cm är den väldigt villig att ta både snabba och långsamma kurvor.

Stenigt underlag och underlag med rötter

Ja, här behövs det väl nästan ingen förklaring. Som man kan förstå finns det nästan inga begränsningar när man har ett par bredare däck under sig. De sväljer helt enkelt allt väldigt lätt och tack vare den extra bredden, kontra ”vanliga” MTB-däck, finns det en större kontaktyta för att behålla greppet. Men trots den extra bredden finns det utrymme för mer klibbighet i gummit på dessa Schwalbe-däck.

Uppför med olika slags underlag

Detta går lite hand i hand med föregående. I grund och botten tappar framhjulet mer markfäste ju brantare motlutet blir. Kör man på teknik så kommer man upp för de flesta backar, men man får kämpa för att hålla framhjulet nere. Gäller det återigen stenigt underlag, då skulle jag föredra ett annat bakdäck. Är det däremot rötter, lera eller sandigt underlag så finns det tillräckligt med bett
i Schwalbe-däcken.

Utförsåkning

Som jag skrev tidigare är cykeln lätt att kontrollera och det spelar ingen roll på vilket slags underlag man rullar nerför. Om det nu är stora grova stenar eller blöt lera – varje gång är det lika tråkigt när utförskörningen är förbi. De som däremot redan är vana vid att köra tekniska utförsåkningar med den vanliga däck-storleken kan uppleva att bredden ger för mycket bett i sidled och att cykeln kastas för mycket åt sidorna.

Slutsats

Utöver färgen gillar jag den väldigt mycket, även om det finns utrymme för några små ändringar såsom sadelstolpen och däcken. Men det är överkomliga saker. På det stora hela är cykeln helt enkelt en dröm att cykla på. Den gör precis det skaparen har tänkt sig att den ska, och då kan man bara dra slutsatsen att fabrikanten har lyckats. Javisst, hjulsetet får gärna bli lite lättare, då blir den ännu roligare att cykla med på stigarna – annars tummen upp från min sida, för vad det nu är värt! Skämt åsido: Jag hoppas att jag har lyckats förklara vad man kan förvänta sig ifall man blir köpsugen.

Plus

  • Grym i utförsåkning.
  • Förutsägbar karaktär.
  • Följsam i kurvtagningar.
  • Ser snabb ut, och beter sig även därefter.

Minus

  • Schwalbe-däcken.
  • Höj- och sänkbara sadelstolpen.
  • Vikt på hjulsetet.

Specifikationer

Ram
Material/ramstorlek Aluminium- 16″, 18″, 20″
Dämpning
Framgaffel Fox 34 Float Performance Elite
Bakdämpare Fox Float Dps Performance Elite
Växlar och bromsar
Växlar Shimano Deore XT Shadow+
Växelreglage Shimano Deore XT
Vevparti Shimano Deore XT 36t, 26t
Bromsar Shimano Deore XT
Hjul
Nav/hjul Shimano Deore XT/Sun Ringlé Duroc TR40
Däck Schwalbe Nobby Nic 27.5×2.8″
Komponenter
Styre Spank Oozy Trail
Styrstam Spank Oozy Trail
Sadel Oxygen Roccia
Sadelstolpe Kind Shock CRUXi
Utväxling
36
21 (395) 19 (437) 17 (488) 15 (553) 13 (638) 11 (754)
26
42 (143) 36 (166) 32 (187) 28 (214) 24 (250) 21 (285) 19 (315) 17 (353)
(…) = sträcka per varv i cm
Geometri
Styrstamsvinkel 67°
Sadelrörets vinkel 74,6°
Övre ramrör 55,5 cm
Övre ramrör (vågrätt) 59,0 cm
Sadelrör 45,0 cm
Gaffelrör 12,0 cm
Kedjestag 43,5 cm
Vevpartiets höjd 34,6 cm
Styrhöjd 105,0 cm
Hjulbas 117,5 cm

Info

Hjulsetets vikt 5,12 kilo
Totalvikt 14,39 kilo
Pris SEK 41 299
Hemsida www.stevensbikes.de/
www.boove.se

Text: Harold Abbas
Foto: Clas Ljungberg & Harold Abbas

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!