testad – Trek Roscoe 9 27.5+

Trek som cykeltillverkare behöver knappast någon mer ingående presentation. Amerikanska cyklar med långvarig erfarenhet och kunskap, och med ett stort modellprogram som täcker det mesta man kan önska sig som kund.

Vi testar denna gång Roscoe 9 som är en av tre olika modeller. De andra heter 7 och 8, där 7:an även finns i en särskild dammodell. Toppmodellen finns i imponerande sex olika storlekar från 13,5 till 23. Jag har alltid kört 17,5 eller 18,5 på Trek innan, men här fick vi en 19,5 till test. Lite misstänksam, eller snarare fundersam, blev jag om den inte blir lite för stor för mig? Vi återkommer till den punkten.

leran sprutar högt upp på ryggen

Detta är en plussare med 2,8″ breda däck för mer lekfull och rolig cykling, långt från Stravas beundrarskara som bara verkar fokusera på tiden istället för njutningen.

Hardtail med 120 mm slaglängd på en RockShox Recon-gaffel. Alpha Gold-ram i lättvikts-aluminium. Format i speciella rörformer för att balansera styrka mot viktbesparing. Shimano SLX/XT 11-delad drivlina med extra låg 46-kuggad växel. Höj- och sänkbar sadelstolpe från Bontrager med intern vajerdragning. Shimanos M365 hydrauliska skivbromsar. Bara komponenter från erfarna leverantörer som funkar bra ihop. Mattsvart med gröna detaljer är stilrent och snyggt.

Jag kör själv plussare från Cannondale och är väldigt nöjd. Det är lätt att man blir en bättre cyklist när man känner sig mer säker med cykeln och har ett bättre grepp med däcken. Första turen blev i hemmaskogarna där snön alldeles nyss börjat tina bort. Riktigt lerigt med andra ord. Ingen hemlighet att jag alltid trivs när jag får en Trek mellan benen. Man vet vad man får. Inget undantag denna gång heller. Leran sprutar högt upp på ryggen när jag trycker på genom skogen. 19,5 tum känns inte alls för stort utan helt perfekt. En kort styrstam är fabriksmonterad och gör att man får mer kontroll plus rappare styrning. Riktigt trevlig cykel som verkligen inbjuder till lek. En timme går fort och första känslan av cykeln är tillfredsställande.

 

Nästa tur gick till Ekshärad och lite tuffare cykling med mycket sten och branta nedfarter med många lyft. Även denna terräng sväljer Roscoe med stor aptit. Här får vi stor nytta av den höj- och sänkbara sadelstolpen när det är branta utförslöpor. Plusdäcken ger mycket grepp och allt känns ruskigt stabilt men ändå lätt. Med en vikt på 14 kg känns det ändå okej att lyfta den över hinder när stigen överfylls av nedblåsta träd och stenar. Fast nog hade det gått att banta något halvkilo. Skönt att känna på lite hardtail när man privat mest kör heldämpat. De andra i sällskapet kör heldämpat men jag är inte avundsjuk en enda gång. Jag hänger lätt med både uppför och utför. Känns riktigt stabilt utför utan att det hoppar och studsar. Här gäller förstås att lufttrycket är rätt justerat för att få den bästa upplevelsen.

Slingrande single-track med lite mindre rötter och stenar funkar lika bra. Man får snabbt upp fart och följsamheten i kurvorna känns fin. En riktigt rapp cykel som inbjuder till lek. Ganska lätt i framdelen vilket gör att man lätt kan lyfta över hinder som ligger på stigen. Men inte orolig utan trygg och riktningssäker.

Komponentvalet känns noga genomtänkt och allt harmonierar tillsammans. Ingen låsning av gaffeln från styret men det funkar utan problem att låsa med handen. Vill man är det ju bara att köpa till ett reglage för några hundralappar. Om vi fortsätter och tittar på priset så är det verkligen mycket cykel för pengarna. SEK 12999 för enormt mycket glädje. Roscoe 8 ligger på SEK 10999 och 7:an på SEK 8999. Här tycker jag valet faller på Roscoe 9 där man redan från start har en riktigt välbyggd cykel och inte behöver byta ut komponenter i första taget. Den höj- och sänkbara sadelstolpen från Bontrager är riktigt smidig och steglös. Lätt att få ner och upp. Nästan ljudlöst. Alltid läckert med intern vajerdragning. Man funderar över hur man klarade sig utan höj- och sänkbar innan det fanns.

För att komma ner i vikt kan man laborera lite med däckbredd, kanske testa 2,6″, och förstås göra slanglöst eller byta till lättare slangar. Karbonstyre kapar lätt några gram till om man är på det humöret. Vilken kundgrupp passar denna cykel till då? Jag skulle nog säga de flesta. Både nybörjaren som känner sig osäker när stigen börjar bli teknisk och stenig och mer erfarna cyklister kommer att ha mycket glädje med denna cykel som har det mesta. Det finns mycket att upptäcka på stigarna runtom oss, och varför inte på en plussare. När vintern kommer kan man ju byta ut 2,8″-däcken mot något bredare och vips så har du nästan en fatbike som troligen inte kommer att göra bort sig i snön.

Plus

  • Lekfullheten.
  • Priset.
  • Plus-formatet.
  • Höj- och sänkbar sadelstolpe.

Minus

  • Låsning av gaffeln från styret.
  • Vikten.

Specifikationer

Ram
Material/ramstorlek Aluminium- 13,5″, 15,5″, 17,5″, 18,5″, 19,5″, 21″, 23″
Dämpning
Framgaffel RockShox Recon Solo Air 100mm
Bakdämpare
Växlar och bromsar
Växlar Shimano Deore XT M8000, Shadow Plus
Växelreglage Shimano SLX 11sp.
Vevparti Race Face Aeffect 28t
Bromsar Shimano M365 hydr.
Hjul
Nav/hjul Bontrager/ SUNringlé Duroc 40
Däck Schwalbe Rocket Ron Performance 27,5×2,80″
Komponenter
Styre Bontrager 15mm rise
Styrstam Bontrager Rythm Comp, 0 grader
Sadel Bontrager Evoke 1.5
Sadelstolpe Bontrager-spak, dropperpost
Utväxling
28
50 (157) 42 (187) 36 (219) 32 (246) 28 (281) 24 (328) 21 (375) 18 (437) 16 (492) 14 (562) 12 (656) 10 (787)
(…) = sträcka per varv i cm
Geometri
Styrstamsvinkel 68,3°
Sadelrörets vinkel 71,0°
Övre ramrör 56,0 cm
Övre ramrör (vågrätt) 63,8 cm
Sadelrör 47,0 cm
Gaffelrör 10,0 cm
Kedjestag 43,8 cm
Vevpartiets höjd 31,0 cm
Styrhöjd 96,0 cm
Hjulbas 115,4 cm

Info

Hjulsetets vikt 3,92 kg
Totalvikt 10,99 kg
Pris SEK 12 999
Hemsida www.trekbikes.com

Text: Jörgen Söderholm
Foto: Harold Abbas & Jörgen Söderholm

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!