Slash är tillbaka med nya prisnivåer, nya färgval och ny ram i aluminium. 

Slash är specialcykeln för endurotävling, med snabbrullande 29″-hjul, 150/160 mm slaglängd och kolfiberram. Men den kan mer än att tävla mot klockan. Allt som gör Slash så perfekt för enduro gör den också till en snabb och rolig cykel för vardaglig stigcykling. Bland annat vår kollega, Pinkbike, instämde och utsåg den till årets cykel, Bike of the Year. 
 
Som en följd har TREK utökat Slash-serien och kan nu ge fler cyklister fler val. De har sänkt ingångspriset och erbjuder Slash 8 med en ram i Alpha Platinum Aluminum. Den har samma teknologier som gör kolfiber-Slash oöverträffad, t.ex. ABP, Straight Shot-diagonalrör och Treks unika RE:aktiv-stötdämpare med Thru Shaft. 
 
I den andra änden av serien återintroducerar man Slash 9.9, helt i kolfiber och med en SRAM X01 Eagle-drivlina som påtagligt sänker priset. Med kolfiberhjul, RE:aktiv-stötdämpare med Thru Shaft och Fox Factory-gaffel får man en Slash 9.9 som har mer prestanda för pengarna än någonsin. 
 
Det finns nu även fler färgval. Varje Slash-modell finns tillgänglig i två färgsättningar. Standardlacken är mer dämpad medan det alternativa och färggranna lacktemat är en riktig nackvridare. 
 
Nyheterna är en följd av de vanligaste förfrågningarna från återförsäljare och kunder – lägre ingångspris, smartare topperbjudande och fler färgval. Nu sägs det vara rätt cykel för den som söker prisvärd hastighet inför helgrundorna eller en ny tävlingscykel i toppkvalitet på en populär prisnivå. Alla Slash-modeller kan levereras i princip omgående. 
 
I bilderna visas:
Trek Slash 8, ord. SEK 31999.
 
Information: Trek
Text och foto: Trek
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!