Trek tillkännagjorde en omdesign av företagets populära heldämpade XC-cykel som innebär att Top Fuel får längre slaglängd och en helt ny geometri som passar för tävling och mycket annat.

Top Fuel har länge varit det självklara valet för fart och effektivitet vid krävande XC- och maratoncykling. De nya modellerna har Top Fuels tävlingstraditioner och den längre slaglängdens trygghetskänsla i en kombination som både är en kvick XC-tävlingscykel och en riktig stigcykel. 

Med den nya designen förvandlas Top Fuel från en fullblodsracer till en XC-cykel som både lämpar sig bra för tävling och är en allroundhoj för alla och på alla stigar.

Tidigare i våras gjorde den amerikanske MTB-maratonmästaren Payson McElveen (Orange Seal Off-Road) en rekordtid med nya Top Fuel på 100-milesrundan White Rim Trail i Canyonlands National Park i Utah, och slog det tidigare rekordet med nästan 15 minuter.

Mer slaglängd, mer kontroll 

Tidigare Top Fuel-modeller hade en 100 mm-gaffel och 100 mm slaglängd bak, medan de nya Top Fuel-modellerna har en 120 mm-gaffel och 115 mm slaglängd bak. 

På de nya Top Fuel modellerna har även ramen ändrats, med flackare styrhuvudvinkel och längre reach för trygghet och kontroll i tuffa utförslut. 

Samtliga modeller i det nya Top Fuel-utbudet har bredare styre och kortare styrstam, fjärrjusterbar sadelstolpe och TwistLoc Dual Remote Lockout så att fjädringen enkelt kan låsas samtidigt fram och bak för spurter och uppförsklättring.

Stigcykelns teknik, racercykelns mentalitet 

Den nya Top Fuel-ramen har designelement liknande Treks stigcyklar, med Straight Shot-diagonalrör för extra styvhet utan extra vikt och Knock Block ramskydd som förhindrar skador från roterande styren och gaffelkronor.

Alla nya modeller har ställbar Mino Link-geometri, invändig Control Freak-kabeldragning och Active Braking Pivot, som håller dämpningen aktiv även när du bromsar.

Tillsammans ger de här tekniklösningarna i ram och fjädring en mycket responsvillig och stabil hoj med fartresurser för tävling och som alltid är lika kul att köra.

Alternativ i kolfiber och aluminium 

Top Fuel finns tillgänglig i fyra kompletta modeller med olika drivlinealternativ. Den finns även som ett ramset i antingen Alpha Platinum Aluminum eller OCLV Mountain Carbon. 

Alla tre kolfibermodellerna (Top Fuel 9.9, Top Fuel 9.8 och Top Fuel 9.7) och ramsetet i kolfiber har huvudram och baktriangel helt i OCLV Mountain Carbon.

Tillgängliga Top Fuel-modeller: 

  • Top Fuel 8 
  • Top Fuel 9.7
  • Top Fuel 9.8
  • Top Fuel 9.9
  • Top Fuel 9.9 AXS
  • Top Fuel AL ramset
  • Top Fuel C ramset 

Text och bildmaterial: TREK USA

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!