Troy Lee Designs 

The Journey Countinues

”We are racers we are spectators. We are drivers we are passengers. We are artists we are designers. We define the future by referring to the past. We don’t follow trends, we create them. We have ideas, vision and passion. We take chances. We win, lose and sometimes DNF. We play it safe, we break the rules. We are Troy Lee Designs ”

Troy Lee

TLD

Har inte alla sett eller hört talas någon gång om Troy Lee Designs? Jag har i alla fall en hjälm av TLD äldre modell, men jag har en åtminstone. TLD är lite som jag, våga vara annorlunda, inte följa trender utan bara sitt eget hjärta. Jag tror stenhårt på det, det är det som gör livet roligare för en själv men särskilt för alla de man har runt omkring sig.

Det är för lite över en vecka sedan att jag fick vara på huvudkontoret MIPS i Täby för att titta lite på det nya som kommer att distribueras i Sverige. Eller nytt är inte helt rätt, men genom en kille vars namn är Oli och som ska satsa på att få TLD ut i butikerna. Det finns en hel del coola och nya saker som jag inte minns ha sett hos någon annan fabrikant.

 

Nytt för TLD

Det som är nytt för TLD under 2018 är lanseringen av bland annat nya A2-hjälmen. För TLD är det helt nytt att ha hjälmarna utrustade med systemet MIPS. Men det som verkligen är intressant är att TLD har lyckats kombinera två saker; EPP och EPS.

Det kanske inte direkt säger dig någonting, men EPP står för låg hastighets inslag och EPS står för hög hastighets inslag. Det gör att man får ett dubbelt skydd. Plus att MIPS är med i det hela, har det skapats en hjälm som verkligen skyddar.

 

TLD satsar även på att man kan färgkombinera kläderna med hjälmen och handskar så som man vill. T.ex. färgmatcha hjälmen med handskarna eller hur man nu än vill göra. Jag tycker alltid att det är coolt att matcha detaljer med varandra. Det kanske är min kvinnliga sida som tar övertaget….fast oftast, vet jag efter egen erfarenhet, att damerna inte alls bryr sig om ifall saker och ting matchar…det ska cyklas!

Jag ser framemot första testprodukterna av TLD och hoppas kunna ge er mera om det som kommer att ske under 2018 hos Troy Lee Designs!

För mera information:

TroyLeeDesigns

 

Text: Harold Abbas

Foto: TLD och Harold Abbas

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!