Vi som huvud mediapartner till Uddevalla MTB, är stolta över att kunna berätta att Swix kommer att vara huvudsponsor för detta fantastiska lopp. 

Swix inleder samarbete med Uddevalla MTB

Swix Sport AS inleder ett samarbete med mountainbikeloppet Uddevalla MTB. Avtalet är tecknat för tre år och SWIX kommer därmed att bli titelsponsor. För Uddevalla MTB blir SWIX en viktig partner för att utveckla och marknadsföra loppet och för SWIX ligger satsningen helt i linje med företagets målsättning att bli en komplett helårsleverantör.

  • Uddevalla MTB har gått ifrån ingenstans till att bli ett av Nordens intressantaste MTB-Event. Enligt oss finns inget annat MTB-lopp idag förutom Cykelvasan förstås, som kan mäta sig med UMTB vad gäller upplevelse för såväl deltagare som åskådare. Vi vill vara med och utveckla eventet och genom detta få draghjälp att etablera oss som en lika proffsig aktör inom mountainbike som vi är inom skidåkningen, förklarar Ulf Bjerknes VD för SWIX Sport AS.

Uddevalla MTB kördes första gången 16 juli 2016 och lockade 700 anmälda till premiären. Arrangören har initialt satsat på motionsklass och upplevelser och på att visa upp Uddevalla från sina allra bästa sidor. Sommarens succé har väckt stor uppmärksamhet bland såväl deltagare som kommun och potentiella sponsorer. ”Ett kanonarrangemang! Snacka om att visa MTB världen hur ett MTB lopp ska gå till.” skrev en av 100-tals deltagare som efter loppet lämnade spontan feedback på facebook.

  • Vi har valt SWIX som partner för att vi har gemensamma målsättningar. Vi befinner oss båda inom MTB-segmentet i en entreprenörsfas och tillsammans kan vi bygga både varumärke och försäljning. Jag är övertygad att vi tillsammans med SWIX kommer att bli mycket framgångsrika i att marknadsföra och att utveckla eventet säger Anders Selling från Uddevalla MTB som är tidigare VD för Vasaloppet.
  • Bakom UMTB finns entreprenörsanda och ett antal riktigt drivna individer tillsammans med tre idrottsföreningar. Vi har också ett enastående samarbete med kommunen, Destination Uddevalla, markägare och andra intressenter lokalt. Nu söker vi ytterligare samarbetspartners som vill vara med och förverkliga våra idéer, fortsätter Anders Selling

Swix förvärvade för ett år sedan Hard Rocx AS som är ett av de ledande cykelmärkena i Norge. Under 2017 kommer Swix att lansera cyklar under det egna varumärket SWIX Hardrocx i såväl Norge som Sverige. Swix är i dag världsledande inom sina segment inom skidsporten och med tillgängliga erfarenheter och resurser från detta affärsområde ser man nu möjligheten att bli snabbt kunna bli en mycket stark aktör inom mountainbike.

  • Vi går in långsiktigt och målmedvetet i cyklingen och kommer att samarbeta med Uddevalla MTB både i vår kommunikation och under eventet med olika aktiviteter för både cyklister och andra intressenter. Uddevalla MTB kommer för SWIX att bli en fantastisk arena och mötesplats. Inte minst blir det ett mycket attraktivt alternativ för norska MTB cyklister bara 1 timme från Svinesund och Riksgränsen , avslutar Ulf Bjerknes.

SWIX Uddevalla MTB kommer att gå av stapeln 15 juli 2017.

För mer info: 

Ulf Bjerknes, SWIX Sport AS, +4791320490, www.swixsport.no,

Anders Selling, Uddevalla MTB, +46702373300

www.uddevallamtb.sewww.facebook.com/udevallamtb/

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!