USWE, ett i dagsläget välkänt märke, började lite grann som vi på mtbS: ett gäng cyklister på jakt efter en bättre produkt än vad som fanns att köpa! Efter flera års kämpande med ryggsäckar som bara studsade runt på ryggen valde de att börja utveckla en egen lösning på problemet.

Med en gammal symaskin i högsta hugg och utan tidigare erfarenhet satte de igång. Hur svårt kan det vara, eller hur? De lyckades ta fram en lösning mot studsande ryggsäckar, ”NoDancingMonkeys”, som är deras award-vinnande fyrpunktsdesign. Man ska ha på sig ryggsäcken och inte bära den, enligt USWE.

Frihet

Vi har fått testa en av deras mindre ryggsäckar, Outlander 9, och satt den på prov. Är fyrpunktsdesignen verkligen så bra som de säger? Jag tar på mig ryggsäcken för första gången och märker direkt att den sitter perfekt utan några större justeringar. Rörelsefriheten begränsas inte på något sätt. Men hur kändes den på cykeln? Vi bjuds på många olika underlag här söder om Stockholm och jag har testat på de flesta. Vare sig jag cyklat grusväg eller på singletrack med en massa rötter har jag aldrig upplevt att ryggsäcken flyttar på sig. Löftena om fyrpunktsdesignen verkar hålla!

Mångsidig

Vår testryggsäck är en av de mindre ryggsäckarna USWE tillverkar, men med en volym på nio liter är den inte liten. Man får plats med en treliters (!) vätskeblåsa, reservslang, verktyg, pump och så klart termosen. Nu har jag i ärlighetens namn inte fyllt vätskeblåsan hela vägen men mitt kaffe är viktigt att få med på turen! I det övre facket ryms blåsan, sedan kommer ett mindre fack där man får plats med multiverktyget och däckavtagaren. Längre ner, i det sista facket, fick vi plats med en extra slang samt ett kamerahus och ett objektiv. Den kanske inte var så liten som man trodde ändå? På både fram- och baksidan sitter reflexer.

Plus:

Bekväm, knappt märkbar på ryggen.

Minus:

Den är lite i minsta laget för min smak. Om jag haft möjligheten att välja hade jag valt storleken större.

Vad tyckte vi!

Jämfört med min ”gamla” säck känns USWE mycket bekvämare. Den sitter skönt runt axlarna och är knappt märkbar på ryggen. Den fästs med ett klick i mitten, sedan är det bara att nöta på stigarna. Jag må säga att de lyckats mycket bra att få mig att gilla deras fyrpunktsdesign, den är verkligen bra. Svenskarna kan!

Text: Hjalmar van Hoek 

Foto: Johan Polhede

Info

USWE

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!