Ett midjebälte att ha med sig så mycket som möjligt, men ändå så lite som möjligt. Allt man måste släpa med sig är extra vikt och inte alla vill alltid ha en ryggsäck. Den skapar ju värme, inte sant? Ändå vill man inte stå där torr i munnen, tom i magen, med punka och utan verktyg. Kan denna Zulo™ vara lösningen?

 

Utrymme

Kan det finnas plats i en väska som inte är större än två liter? I det främre facket finns plats för det mesta: två stycken slangar, luftpatroner, första hjälpen, multiverktyg och sedan finns det till och med lite plats kvar för minst två bars. Det bakre facket är till för vattenblåsan. Vill man vara utan en sådan blir det ett extra fack för att ha med sig det man vill.

 

Smidigt

Midjebältet är lika rymligt som det är litet. Jag lyckades till och med få med mig en däckpump som är lite större än de flesta, fast enda platsen för den var under själva vattenblåsan. Vattenblåsan är på en liter och slangen är lätt att montera genom ett klick-i-system. Så om man behöver fylla på eller tömma blåsan är det bara att dra loss slangen och göra det som behövs.

Det är enbart möjligt att få slangen ur säcken på högersidan och sedan ligger den framför magen och är relativt lätt att sätta fast i magneten. Ytterligare en bra lösning är att det i samma fack som vattenblåsan ligger i finns ett fäste för nycklar, så att man inte behöver oroa sig för att tappa dem.

 

Slang och magnet

Att jag skriver att det är relativt lätt att sätta fast slangen beror på att man eventuellt har en mage eller en jacka som kan vara lite i vägen. Tyvärr behöver jag konstatera att mina tröjor ibland är i vägen för att få slangen tillbaka i magneten. Eftersom man cyklar är man böjd i kroppen, och det innebär att när man efter att ha druckit vill sätta tillbaka slangen är det inte alltid lika lätt att hitta magneten.

Lite fifflande blir det medan man cyklar, så mitt tips är att dricka när man är på lite lättare underlag såsom grusväg, och sedan fokusera på cyklingen i terrängen istället för att dricka. Om man inte helt enkelt stannar.

 

Bekvämlighet

Jag hade faktiskt räknat med att väskan skulle hoppa mycket, men sanningen är att den sitter stabilt på höfterna, efter att man spänt åt bältet så klart. Men på det stora hela får det sägas att den ger en hög bekvämlighet, och gillar man inte att ha en ryggsäck på ryggen så är denna väska faktiskt en bra lösning.

Dock får jag tillägga att jag använde mig av denna väska enbart på kortare turer på maximalt 2,5 timmar. Eftersom jag inte använder mig av flaskor ser jag säcken mer som en kortare turvariant. Den som kör mycket i bikeparks eller enduro kan ha väldigt bra användning av den. Flaskor kan man lätt tappa om man har oflyt och ryggsäckar brukar ha tendensen att slå i hjälmen när man kör mycket utför och landar efter tiden i luften.

 

I mörkret

USWE har också tänkt på den som brukar röra sig i mörkret genom möjligheten att sätta fast belysning på bältet.

Slutsats

Vill man ha med sig så mycket som möjligt utan att uppleva värmen av en ryggsäck, då är det faktiskt en smidig lösning. Nackdelen är att man har begränsat med vatten om man inte vill ha med sig flaskor.

USWE Zulo™ 2L Hip Belt i detalj:

  • USWE Zulo
  • Vikt: 215 gram (utan vätskebehållare)
  • Volym: 2 liter
  • Pris: SEK 799

 

Text & foto: Harold Abbas

 

För fler artiklar kring USWE: fabrikantsida USWE.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!