Tillhör du gruppen som inte gillar att ha en ryggsäck på ryggen, men vill ha med dig det ena och det andra, då kan en Zulo 6 Hip Pack vara lösningen.

När en ryggsäck är för varm

En del cyklister gillar helt enkelt inte den ökade värme som en ryggsäck mot ryggen ger. Samtidigt kan samma grupp cyklister likaväl vilja ha med sig en del saker i form av matsäck, termos, reservdelar, verktyg m.m. Hur ska man då kunna få med sig allt utan att behöva montera väskor på cykeln?

Jo, helt enkelt genom att köra med denna USWE Zulo 6. Då kan man räkna med att det inte blir för varmt, samtidigt som det finns gott om utrymme.

Hur praktiskt som helst

-Vad? Är det möjligt att ha med sig en termos på 0,7 liter?! Det var nån i det lokala cykelgänget som log förvånat när jag plockade fram den under en tur. Och så fanns det dessutom plats kvar för en jacka, två smörgåsar, en 1-liters vattenblåsa (USWE), däckavtagare, däckpump, multiverktyg och då hade jag inte ens använt alla fickor än.

Det finns nämligen två fickor till på själva midjebältet, vilka är så pass rymliga att man skulle kunna ha med sig ytterligare mat eller liknande.

 

Hur sitter den på midjan?

Zulo 6 har, som man kan ana, en storlek på sex liter vilket betyder att det finns en relativt stor lastkapacitet. Den kapaciteten kan leda till en viktökning när man, som i mitt fall, har med sig bl.a. en termos. När jag har med mig allt ovanstående så leder det till en extra vikt om cirka tre kilo och det gör att jag är tvungen att dra åt midjebältet så mycket det bara går, för att undvika att det börja hoppa upp och ner – ingen No Dancing Monkeys (USWE signum för deras ryggsäckar) här direkt.

Även med lite vikt i, så sitter bältet hyfsat bekvämt om midjan och det uppnås tack vare bredden på bältet.

När man löser problemet med hoppandet, så leder det lite grann till ett nytt problem och det är att väskan sitter för tajt för att kunna transportera bort värmen. Det betyder en svettig midja, men det är inget som inte går att leva med. Överlag kan jag säga att det knappast märks att man har det på sig.

 

Ordning och reda

Gillar du att ha ordning och reda, så kommer du inte att bli besviken. Det finns som sagt två fickor på själva bältet, i det stora facket där även vätskeblåsan (upp till två liter) platsar, så finns det utöver det ännu ett stort fack för att kunna ge härbärge för t.ex. slang, jacka eller pump.

I det yttre facket finns det fyra mindre fack varav ett med blixtlås för att ge plats för allt smått man vill ha med sig.

 

Att bli sedd

Förutom reflexdetaljen som finns på klaffen till det yttre facket, så finns där även möjlighet att montera ett bakljus, för att inte försvinna i mörkret!

 

Finns det något dåligt med den?

Personligen kan jag tycka att det varit fint om det medföljt en vätskeblåsa som standard, men å andra sidan förstår jag också att USWE vill ge kunden möjlighet att bestämma själv vilken storlek på blåsan man känner behov av.

Med det sagt, det finns alltså plats för en blåsa på upp till två liter och det är i sig ingen dålig kapacitet.

 

Är du en sån som inte gillar att cykla med ryggsäck?

Då tycker jag att du ska ta en titt på en sånt här vätskebälte. Det sitter bekvämt på midjan, samtidigt som man kan ha med sig det mesta. Men visst, om man ska köra en längre tur, så kan två liter vätska vara en begränsning.

I såna fall är det bara att försöka leva med en ryggsäck och ta en titt på de fina olika som USWE erbjuder oss cyklister! Återigen en produkt från USWE som får tummen upp från oss.

 

 

Visst låter det som att vi äger aktier i USWE, men så är inte fallet kan jag säga!

Ha en fin tur…

Text & bild: mtbS magazine

För fler artiklar kring USWE: fabrikantsida USWE.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!