Vattentäta strumpor – Dexshell

Hösten och våren innebär ofta blöta och därför kalla fötter. Det finns så klart lösningar som inte behöver kosta en enda krona. Plastpåsar innanför skorna håller visserligen vattnet ute, men gör också att svetten stannar kvar vilket till slut ändå leder till blöta och kalla fötter. Och då har vi inte ens nämnt att man förmodligen behöver slänga plastpåsarna efter cyklingen, vilket så klart blir en onödig belastning för miljön.

Så varför inte satsa på något som fungerar?

Här kommer Dexshell in i bilden

Dexshell är ett märke som har skapat vattentäta strumpor – och täta är de verkligen! På vissa av våra turer, särskilt den när vi var på Gotland, har vattnet på stigen stått så högt att inte ens dessa strumpor kunnat hålla det ute. Men detta berodde på att vattnet rann innanför strumpan eftersom vattennivån låg på lite över en halv meter. Att de är vattentäta visade sig när stunden väl var inne att ta av skorna och strumporna och det kunde hällas ut några centiliter vatten. Då vet man att strumpan inte släpper igenom något utifrån.

Hålla värmen

Om man brukar cykla mycket i snö, då är det inte så dumt att dra på sig dessa strumpor. Nu är dessa den låga modellen, men det finns så klart de som är längre. De fungerar bra under vinterturer när snön sprutar upp och lägger sig kring foten eller när man behöver gå en sträcka genom snön. Då brukar snön lägga sig på och kanske även innanför skorna, vilket så klart leder till töväder i skorna och därmed till blöta och slutligen kalla fötter. Strumporna är i ett tjockare tyg som dessutom ger bekvämlighet och värme.

Formgivning

När man drar på strumpan känns den först inte alls som en vanligt formgiven strumpa, formen upplevs mer som en ”säck”. Men när man väl har fått på dem anpassar de sig efter foten och får en trevlig passform som fungerar bra när man har skorna på. Även om de är i ett tjockare tyg är det inget problem att ha dem i cykelskorna, om vi utgår från att man har rätt storlek på skorna.

Var kan man köpa dem?

Låter dessa strumpor som ett alternativ för dig som är ute efter torra och varma fötter? Ta då en titt hos Klingheim som står för dessa strumpor i Sverige.

Plus

  • inget vatten som tränger in.
  • bra skydd mot kylan.

Minus

  • dessa var lite för låga, men det finns högre modeller.

Information:

Klingheim

Dexshell

Text och foto: Harold Abbas

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!