LAZER SPORT NV (”LAZER”) har upptäckt att cykelhjälmarna BLADE, MAGMA, ELLE och JADE, som , sålts sedan januari 2015, i vissa fall inte klarar slagprov enligt CE-standarderna. Till följd av detta kan remfästet, i sällsynta fall, lossna från hjälmen vid en kollision. Det gäller berörda CE-hjälmar i alla storlekar. 

Fram till idag känner vi inte till några rapporter om incidenter och vi anser att säkerhetsrisken är mycket låg. Men då vissa produkter inte uppfyller CE-standarder, har LAZER beslutat att frivilligt återkalla berörda hjälmar i länder där slagprovet är ett obligatoriskt krav. För att ta reda på om standarden gäller ditt land, besök vår webbplats www.lazersport.com för mer information eller kontakta din lokala LAZER-återförsäljare.

Endast följande LAZER-hjälmmodeller berörs:

Modellnamn CE-hjälmar  
  Id-kod CE-storlekar
Blade LZB-08 XS, S, M, L, XL
Blade (asiatisk passform) LZB-18 S, M, L
Elle LZB-08 S, M 
Magma LZB-08 XS, S, M, L, XL
Magma (asiatisk passform) LZB-18 S, M, L
Jade LZB-08 S, M 

Inga andra LAZER-hjälmar berörs. 

De berörda modellerna såldes i olika färger. En vit dekal med modellnamn, id-kod och storlek finns i hjälmen, vilket visas nedan:

LAZER

LZB-08 S 260g (BLADE) 52-56cm 06/17

Om du äger en av de berörda hjälmarna, kontakta återförsäljaren där du köpte den så snart som möjligt för att ordna ett kostnadsfritt hjälmbyte. Ersättningshjälmarna, som marknadsförs under namnen BLADE+ och MAGMA+, har ett nytt remfäste utformat för att uppfylla de erfordrade standarderna. De är CE-certifi erade och kan identifi eras av koder som slutar på ”081” och ”181”. Konsumenter som är osäkra på om deras LAZER-hjälm berörs, bör kontakta återförsäljaren för att få sin hjälm kontrollerad. 

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär. Om du har frågor, besök LAZERs webbplats, www.lazersport.com, för kontaktuppgifter och mer information.

Team LAZER

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!